Interieur

De beste interieurtrends voor 2022

De beste interieurtrends voor 2022
Wat zijn enkele interieurtrends om in de gaten te houden? We keken naar posts op sociale media en ontdekten enkele van de meest populaire interieurstijlen voor 2022. Dankzij Pinterest en Instagram kregen we inzicht in enkele van de meest populaire interieurtrends. Ben jij in 2022 toe aan een interieur make-over? Hier zijn een paar trends om in de gaten te houden.

Rustic Noveau

Donkerdere houttinten zoals walnoot of middentonen bruinen kenmerken dit ontwerp, dat vrij neutraal is. Het is een afwijking van wit eiken, en de meeste meubels zijn beïnvloed door Europees design. Het heeft een geweldige sfeer. Roest, havermout, sienna en olijfkleurige fluwelen passen bij de donkere, humeurigere kleuren. Rustic Nouveau is een vereenvoudigde versie van de rustieke stijl van de zware Toscaanse periode. Qua meubelstyling, zoals Shearling stoelen, is deze nieuwe stijl een stuk ingetogener. Mooie zachte meubels en veel fris gewassen beddengoed maken het plaatje compleet.

Geïnspireerd door de natuur

Deze prachtige bruin- en groentinten zijn twee essentiële kleuren die in de natuur voorkomen. Bruine tinten zoals karamel, toffee, zand, mokka, chocolade en cederhout kunnen als inspiratiebron worden gebruikt. Salie, kevergroen, mos, korstmos, olijf, pistache, zeewier, varen en chartreuse zijn slechts enkele voorbeelden van groen. Neem een pagina uit het ontwerpboek van Moeder Natuur en gebruik deze kleuren. Met de voortdurende epidemie die lockdowns veroorzaakt, houdt het bieden van een op de natuur geïnspireerde thuisomgeving ons verbonden met de natuur zonder het huis te hoeven verlaten.

Zacht Postmodern

Botsende kleuren en sculpturale meubels of accenten waren populair in het postmoderne tijdperk. Soft Post Modern daarentegen is kleurloos op de muren en oppervlakken. Het wordt nog steeds gecombineerd met sculpturale en excentrieke meubels, maar de kleuren zijn meer ingetogen. Lage banken, met hun gebogen en afgeronde contouren, zijn een eerbetoon aan de huidige Soft Post Modern-esthetiek. Stel je je eens voor dat je op een van deze lounges zit terwijl je Unibet poker online speelt of een glas wijn drinkt. Om de esthetiek compleet te maken, voeg je accenttafels, sculpturale vazen of accessoires toe.

Op de jaren 70 geïnspireerde look

Interieurstijlen uit de jaren 70 maken een sterke opleving. Aardetinten en spannende veelkleurige thema's, evenals laaghangende zachte meubels zijn momenteel hot. Een hele reeks interieurontwerpers omarmden de veel verguisde tint bruin in februari, in navolging van een vergelijkbare houding. Qua design zijn de jaren 70 onmiskenbaar populair. Het ontwerp van de periode was luchtig maar verfijnd, en ik geloof dat dit de huidige kijkers aanspreekt. Er zullen meer terracotta-, salie- en mosterdtinten worden getoond, evenals kenmerken uit het midden van de eeuw, zoals haakse poten op kasten en tafels, teakhouttinten en zeer gestructureerd textiel.

Multifunctionele ruimtes

Mensen beginnen te beseffen dat ze met minder kunnen leven, vooral na het voorgaande jaar. Mensen zullen kleiner gaan wonen of in hun huidige woningen blijven wonen, en ze zullen inventiever worden in hoe ze hun plaatsen veelzijdig kunnen maken. Overweeg om van je woonkamer een kantoor te maken. Of kantoor-fitnessstudio's.

Ook interessant