Vloerbekleding

De beste gietvloer kopen

De beste gietvloer kopen
Zoek je een nieuwe vloer, dan zoek je toch vooral een veelzijdige vloer, een duurzame vloer en een vloer die weinig onderhoud behoeft. Daarnaast moet het ook nog eens een fraaie vloer met uitstraling zijn. Al deze elementen vind je terug in de gietvloer. Als geen andere vloer weet het comfort en uitstraling te combineren met functionaliteit en gebruiksgemak.

Met een gietvloer kies je voor een eyecatcher en een zeer duurzame vloer

In eerste instantie kijk je naar het uiterlijk van een vloer. Koop je een gietvloer, dan koop je een strakke vloer, een vloer die helemaal naadloos is en een heuse eyecatcher is binnen elke ruimte. Tegenwoordig kun je de gietvloer ook in alle ruimtes in je huis laten leggen. De gietvloer schaf je aan in verschillende uitvoeringen waarvan de betonlook uitvoering de meest bekende is en de grindvloer uitvoering ook steeds populairder wordt.

Ideaal als je kinderen en huisdieren hebt

Het laten leggen van een gietvloer biedt de nodige voordelen. Zeker ook als je kinderen en huisdieren hebt en de vloer wat sneller vuil kan raken. Koop je een gietvloer dan krijgt vuil geen kans zich op te hopen vanwege het ontbreken van voegen en naden. Dat is een groot voordeel en het maakt van de gietvloer ook meteen een zeer hygiënische vloer. Het schoonhouden van de vloer kost je met een dweil en een stofzuiger amper moeite.

De gietvloer werkt vuilafstotend en dat is goed nieuws voor mensen met hooikoorts

De gietvloer stoot pollen en stof af. Dat maakt het voor bijvoorbeeld mensen met hooikoorts ook al een perfecte vloer. Ook wat betreft de duurzaamheid zit het met de vloer wel snor. Gemiddeld genomen kun je met een dergelijke vloer zeker een periode van tussen de vijftien en twintig jaar vooruit. En ben je vervolgens toe aan een nieuwe vloer, dan kun je in de meeste gevallen die nieuwe vloer gewoon over de nog liggende vloer aanbrengen. Ook dat zou je gerust een voordeel kunnen noemen.

Vloercoating perfect voor bedrijfsmatig gebruik

Bedrijven kiezen wat betreft een gietvloer vaker voor vloercoating. Je ziet het steeds vaker in winkels en kantoren, maar zeker ook in magazijnen en productieruimtes liggen. Dat heeft onder andere te maken met de hygiëne die de vloer kan bieden. Vloercoating is naadloos en slijtvast en prima bestand tegen chemicaliën. Net als de gietvloer kun je vloercoating dus perfect schoonhouden. Vloercoating bestaat uit epoxy, een kunsthars, en is slechts tussen de 0,2 en 0,5 millimeter dik. Omdat de vloer vloeistofdicht is en vanwege het materiaal is het prima bestand tegen chemische middelen. Je houdt de toplaag steeds perfect schoon en bedrijfsmatig is dat uiteraard erg belangrijk. Net als de gietvloer is vloercoating volop in ontwikkeling.

Je krijgt zeker waar voor je geld

Kies je voor een gietvloer of voor vloercoating, dan krijg je waar voor je geld. De vloeren worden gekenmerkt door een prima prijs-kwaliteitverhouding en een lange levensduur. Je houdt de vloeren bovendien zonder al teveel moeite steeds in de beste conditie. En dat is ook iets wat veel mensen echt aanspreekt.

Ook interessant