Interieur

De beste designers in België volgens IDEAT: Alain Berteau

Alain Berteau werd reeds in 2006 verkozen tot 'Designer of the Year'. Hij heeft zijn eigen studio in het centrum van Brussel en werd ongeveer twee jaar geleden creatief directeur van de veelbelovende Belgische editor Feld. Ook het Franse designmagazine IDEAT merkte het talent van Berteau op en strikte hem voor een interview.

Binnenkort gaat Objekten.com van start, een website die u ontwikkelde voor de verkoop van nieuwe designproducten. Kan u er even wat meer over vertellen?

Objekten is een nieuw merk dat een selectie simpele, maar erg handige en innovatieve designobjecten aanbiedt via een makkelijk toegankelijke website. Het gaat dan vooral om kleine creaties en flatpack-producten die betaalbaar zijn voor de gewone man in de straat.

Een andere nieuwe creatie is uw koperen ledlamp 'Swing'...

Swing kan met behulp van twee roterende assen naar hartelust versteld en aangepast worden aan haar omgeving. Veren of kabels zijn overbodig. Aangezien ze helemaal uit koper is opgebouwd, kan ze later volledig gerecycleerd worden. Het ontwerp maakt dat de lamp – ook wanneer ze geen licht geeft – een zekere ongedwongenheid uitstraalt. Ze is dus niet alleen makkelijk in te passen in allerlei interieurs, maar geeft deze ook meteen de nodige présence mee.

Lees verder op Architectura.be

Ook interessant