Nieuwbouw

De Voorkempen-H.E. bouwt 245 extra woningen

Sociale huisvestingmaatschappij De Voorkempen-H.E. met hoofdzetel in Brecht beleeft een druk jaar. Tal van nieuwbouw- en renovatieprojecten zijn volop in uitvoering en verscheidene andere projecten starten in de loop van 2012 op. Op die manier komen er in het volledige werkgebied - Brasschaat, Brecht, Schilde, Wuustwezel en Zoersel - in totaal 245 nieuwbouwwoningen bij en worden alles bij elkaar 161 huurwoningen gerenoveerd.

De Voorkempen-H.E. is actief in de sociale huur- én koopsector. De maatschappij bouwt of renoveert en verhuurt enerzijds sociale huurwoningen, maar bouwt en verkoopt evengoed sociale koopwoningen. De verkoop van sociale en middelgrote kavels behoort eveneens tot het activiteitenpakket.

Wat de nieuwbouwprojecten voor 2012 betreft, wordt het leeuwendeel gerealiseerd in de gemeente Brasschaat. Hier komen in totaal 162 wooneenheden bij, zowel appartementen en woningen om te verhuren en te verkopen. De projecten aan de Aerdenlei, de Eikendreef en De Aard 69 worden nu al uitgevoerd. De bouw van nieuwe appartementen en huurwoningen aan de Peter Benoitlei, Pauwelslei en Boskapellei start in de loop van dit jaar.

De overige nieuwbouwprojecten zijn voorzien in Brecht, Wuustwezel en Zoersel. Aan de Pothoek in Brecht wordt dit jaar het startsein gegeven voor de bouw van 18 huurappartementen en aan de Kapelakker worden 8 kavels bouwrijp gemaakt. De realisatie van 5 huurappartementen aan de Kapelstraat 17 in Wuustwezel is in volle uitvoering. Aan de Hagelkruisakker begint De Voorkempen-H.E. vóór eind 2012 met de bouw van 24 huurappartementen. In Zoersel tot slot wordt er volop gebouwd aan de Oostmallebaan (6 huurappartementen) en aan de Salphensebaan (18 huurappartementen en 4 huurwoningen).

Renovatieprojecten
De renovatieprojecten van De Voorkempen-H.E. voor 2012 concentreren zich bijna uitsluitend in Wuustwezel. Daar worden 155 huurwoningen gerenoveerd: in De Vennekens (49 - opstart in 2012), in Rijsvennen (19 - in uitvoering), Vlaanderenstraat (62 - al voltooid) en Gasthuisstraat (25 - in uitvoering). Tot slot ondergingen 6 huurappartementen aan de Hanendreef in Brasschaat een grondige renovatie.

Momenteel verhuurt De Voorkempen-H.E. alles bij elkaar 1.009 woningen. De bedoeling is om dit aantal tegen 2020 te verdubbelen. Hiervoor bereidt de maatschappij al haar grondreserves in woonuitbreidingsgebied in de vijf gemeenten van het werkgebied nu al voor. Op die manier hoopt ze haar doelstelling van het sociaal objectief tegen 2020 te behalen.

De Voorkempen-H.E. gaat ook over tot de vrijwillige openbare verkoop van meerdere panden, waaronder winkelruimten en eengezinswoningen. Dat is voor 2012 het geval in Brasschaat, Brecht, Wuustwezel en Zoersel. Het actuele aanbod van de panden die openbaar verkocht worden, kan altijd geraadpleegd worden op de website www.devoorkempen-he.be.