Tuin

De Quercus cerris 'Summer Veil' – Een boom van eigen bodem

Van den Berk Boomkwekerijen heeft tijdens het inNOAvations event de Quercus cerris 'Summer Veil' voorgesteld. Deze opmerkelijke boomsoort ontstond als zaailing van de Quercus cerris en werd door Van den Berk Boomkwekerijen op de markt gebracht. Deze bijzondere soort is nog vrij onbekend bij het grote publiek, maar verdient zeker alle aandacht die het kan krijgen.

Het meest opvallende kenmerk van 'Summer Veil' zijn de zeer diep gelobde bladeren. De bladeren zijn op veel plaatsen tot op de hoofdnerf gelobt. De puntige lobben zijn op hun beurt ook grof getand. De bladeren zijn 's zomers groen, kleuren geelbruin in de herfst en blijven tot diep in de winter verdroogd in de boom hangen.

De Quercus cerris 'Summer Veil' – Een boom van eigen bodem
‘Summer Veil’ is een middelgrote boom met een ietwat onregelmatige breed kegelvormige tot ronde kroon. Groeit beduidend langzamer dan de soort en blijft uiteindelijk kleiner. De stam heeft minder diktegroei en de twijgen zijn relatief dun.

Ben je gecharmeerd van de eik, maar zou je hem graag in een fris nieuw uiterlijk willen zien? We nodigen je uit om een bezoek te brengen aan NOA in Kruisem.

Van den Berk Boomkwekerijen is een toonaangevende kwekerij die zich toelegt op het kweken van unieke en prachtige boomsoorten. Met een passie voor innovatie en duurzaamheid streven we ernaar om onze natuurlijke omgeving te verrijken en te verbeteren.

De Quercus cerris 'Summer Veil' – Een boom van eigen bodem

Ook interessant