De Groof ImmobiliŽn verruimt activiteiten naar heel Vlaanderen

  BE   2 oktober 2015 Bron: Comtext
De Groof ImmobiliŽn wil zich onder de merknaam DGI steviger verankeren in de markt van het bedrijfsvastgoed. Vanuit de 2 kantoren in Sint-Katelijne-Waver en Geel gaat deze dienstverlener zijn activiteiten verruimen naar heel Vlaanderen. Daartoe werd DGI als vennootschap uitgebreid met enkele nieuwe mensen die met hun expertise en jarenlange ervaring deze ambities mee zullen waarmaken. In hun aanpak staat de opdrachtgever centraal: die zit online mee in de cockpit van alle ondernomen acties voor zijn gebouw. DGI bewandelt dan ook doelbewust het pad van de innovatie in de vastgoedwereld.

Marina De Groof richtte in 1997 de firma DGI op. Van bij de start lag de focus duidelijk op de markt van het bedrijfsvastgoed. Door het groeiend aantal professionele klanten verhuisde DGI in 2006 naar een nieuwe locatie: Het Hooghuis in Sint-Katelijne-Waver, vlakbij de oprit van de E19 in Mechelen-Noord. Aan dit historische, geklasseerde gebouw werd een moderne nieuwbouw opgetrokken. Beide delen samen vormen de hoofdzetel van DGI.

ďDe combinatie van het oude gedeelte met de moderne uitbouw staat symbolisch voor de weg die DGI inslaat. We willen meer zijn dan een goede regionale makelaar. We willen groeien en een belangrijke speler zijn in Vlaanderen met ook internationale contacten. Daarbij werkt het gewone businessmodel van de klassieke vastgoedmakelaar al lang niet meer. Het komt er nu op aan vraag en aanbod echt samen te brengen. Het vinden van de juiste partijen ťn een waardige, langdurige invulling van geschikte bedrijfsruimten, daar gaat het vandaag omĒ, legt Marina De Groof uit.

Om het actieterrein aanzienlijk te vergroten, stapten 3 nieuwe vennoten mee aan boord. Luc Kiebooms bouwde zijn expertise vooral op in het Antwerpse en de ruime regio daaromheen. De ervaring van Kurt Bomhals situeert zich voornamelijk in de Kempen. Carl MariŽn is specialist in het beheer van bedrijfsvastgoed. Naast dit trio, gecumuleerd meer dan 50 jaar ervaring op de teller, was Marina De Groof tot nu toe vooral actief in de regio Mechelen, Leuven en Vlaams-Brabant.

DGI Beheer als autonome afdeling

DGI Beheer is een volwaardige poot binnen de globale structuur van DGI. Deze zelfstandige entiteit legt zich toe op het beheer van bedrijfsgebouwen en wordt aangestuurd door Carl MariŽn en Kurt Bomhals. Dit is een rechtstreeks gevolg van de overname van Vilicus Pro dat hiermee in feite een doorstart maakt met dezelfde klanten. DGI Beheer is een autonome afdeling en werkt ondersteunend aan de makelaardij.

Marina De Groof: ďDe groei van DGI willen we op verschillende manieren realiseren. Met onze geografische schaalvergroting gaan we in de diepte. Maar we willen ook in de breedte evolueren. Naast de zuivere makelaardij bieden we daarom ook andere diensten aan. Ik denk daarbij aan schattingen en het beheer van beleggingsvastgoed voor corporate clients. Onderlinge wisselwerking is mogelijk dankzij de uitgebreide expertise en ervaring van de 4 vennoten.Ē

Innovatie in de vastgoedwereld

DGI ziet het als zijn missie om klanten kwaliteitsvol te begeleiden in hun zoektocht naar oplossingen van bedrijfshuisvesting en bedrijfsinvesteringen. Om dat waar te maken, investeerde DGI de voorbije jaren fors in IT-ondersteuning binnen het kantoor. Het bedrijf heeft een eigen IT-dienst in huis, die instaat voor de eigen programmering en de service. DGI gelooft in de volledige digitalisering van de makelaardij en ging daarom tot enorme investeringen over. Ze zijn er allemaal op gericht om de klanten beter te ondersteunen.

ďDankzij onze sterke digitalisering kan de klant de inspanningen van DGI als makelaar en onze dienstverlening van a tot z monitoren. Die online-opvolging door de opdrachtgever gebeurt 24 u./24 u. en 7 d./7d. Dat is uniek in de makelaardij. Wat we van logistieke processen verwachten dat die van begin tot einde in realtime opgevolgd kunnen worden, passen we nu ook toe op onze eigen activiteitenĒ, onderlijnt Marina De Groof.

ďDoor alle processen efficiŽnt en transparant te organiseren, weten onze klanten op elk moment wat we op welke manier en wanneer ondernomen hebben. Dat spoort ons aan om altijd creatief te werken. We zien onze opdrachtgevers als partners. Ze zitten mee in de cockpit. We gaan met hen in alles een open partnership aan. Resultaatgericht werken, dat is wat voor ons telt. We willen niet de grootste, maar wel de beste zijn in onze sector.Ē

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo