Bedrijfsnieuws

CPE gaat samenwerking met Siga Tapes aan

Dakdekkers, ramenplaatsers en andere bouwondernemingen staan voor een grote uitdaging. De regionale, federale, maar ook de de Europese overheden leggen steeds meer energienormen op bij de constructie van nieuwe gebouwen en de renovatie van bestaande panden. Dit jaar voert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de passiefhuisnorm in als algemene regel voor nieuwbouw. En tegen 2020 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa als quasi-nul-energie-gebouwen opgetrokken worden. Op tijd anticiperen is dus de boodschap.

De klanten helpen bij het halen van de normen
Bij CPE kunnen dakwerkers, aannemers en ramenplaatsers terecht voor alle dak- en gevelmaterialen. Recent nam CPE de verdeling van SigaTapes over van Bethoma, het bedrijf van Leon Peters (Dakwerken Peters Leon). Siga omvat een uitgebreid gamma kwaliteitstapes voor het winddicht maken van onderdaken.

Filip Biesmans, bestuurder van CPE: “Door de introductie van SigaTapes halen we in één klap een hele hoop knowhow binnen omtrent luchtdicht bouwen. Op die manier kunnen we onze klanten nu al helpen bij het voorbereiden op de nieuwe en strengere energienormen.”

Bij Siga ligt de focus daarenboven ook op opleiding. Klanten kunnen een beroep doen op adviseurs van Siga die technische ondersteuning voorzien op de werf.

Siga biedt innoverende producten voor het perfect afwerken van isolatie. In het gamma zitten zeer hoogwaardige tapes die uiterst performant zijn. Het aanbrengen van de vochtregulerende damprem wordt daarenboven super eenvoudig! Professionele installateurs besparen veel tijd door de sterke lijmkracht bij kou en hitte en beschermen zich bovendien tegen bouwschade dankzij de zeer grote duurzaamheid.

Leon Peters: “SigaTapes behoorde eigenlijk niet tot de core business van Bethoma. Omdat we wel geloven in de sterkte van het product, laten we het nu verder groeien onder de vleugels van CPE.”

Luchtdicht bouwen, een goedkope eerste stap.

Luchtdicht bouwen heeft een aantal zeer belangrijke voordelen. Het binnenklimaat wordt gezonder, ventilatiesystemen werken beter en tocht, vocht en schimmel krijgen geen kans. Daarnaast zijn er ook minder voor de hand liggende, maar daarom niet minder belangrijke voordelen: luchtdichtheid is een belangrijke voorwaarde voor de geluidsisolatie en de brandveiligheid van gebouwen. Luchtdicht bouwen is bovendien één van de goedkoopste maatregelen die genomen kunnen worden om het E-peil van een gebouw te doen dalen.

Ook interessant


Build for Life