De 5 voordelen van een goede stoel in jouw woonkamer

20 april 2020 Bron: Bouw & Wonen
Een groot gedeelte van onze tijd spenderen we zittend op een bank of stoel, zonder stil te staan bij de consequenties daarvan. En dat terwijl het aannemen van een verkeerde houding de nodige consequenties met zich meebrengt, en een goede stoel in jouw woonkamer lang niet alleen ter decoratie of als leuke opvulling van jouw leefruimte dient. Een goede stoel in jouw woonkamer doet namelijk ook voor jouw gezondheid wonderen en brengt vele voordelen met zich mee.

Ergonomische rugleuning

Een van de vele voordelen is de comfort die een goede stoel in jouw woonkamer met zich meebrengt. Beschik je over een goede stoel die bij de rugleuning ergonomisch gevormd is en zich daarmee goed vormt naar jouw rug, dan zit je goed. Doet jouw stoel dat niet? Dan is het verstandig om nog even verder te kijken en wellicht een nieuwe stoel aan te schaffen, zodat jouw rug niet alleen nu, maar ook later nog profiteert van een fijne zitting. Niets is immers fijner dan de comfort die een goede stoel in jouw woonkamer met zich meebrengt.

Jezelf kunnen verplaatsen

Ook de praktische doeleinden van een goede stoel in jouw woonkamer worden vaak als prettig ervaren. Jezelf kunnen verplaatsen op jouw stoel, waarvoor jouw stoel over een paar wieltjes of licht gewichtigheid dient te beschikken, is dan ook voor velen een must.

Ruimtebesparend

Wanneer je over een goede stoel in jouw woonkamer beschikt, kan dit afhankelijk van de grootte van de stoel, ruimtebesparend zijn in jouw woonkamer. Een bank is namelijk veel langer en vaak ook breder en dus niet echt ruimtebesparend. Het aanschaffen van een fauteuil doet dan ook wonderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe lekker zoín fauteuil zit.

90 graden houding

Niet alleen voor jouw rug, maar ook voor jouw billen, heupen en benen is een goede stoel prettig. Belangrijk hierbij is dat jouw knieŽn een hoek van 90 graden maken, en dat je voeten de grond kunnen raken. Een verkeerde zit kan zorgen dat je last krijgt van je billen, heupen en benen, en precies dŠt is wat een goede stoel in jouw woonkamer zou moeten voorkomen.

Een huiselijke sfeer

Al met al dienen bovenstaande voordelen niet alleen als voorzorgsmaatregelen, ook resulteert comfort namelijk in een huiselijke sfeer. Een mooie, zachte en lekker-zittende stoel, zorgt dan ook voor een warm en welkom gevoel, en dat vinden we allemaal stiekem ook best prettig.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo