Algemeen

Dag van het Dak overtreft verwachtingen

De organisatie van de Dag van het Dak blikt tevreden terug op de zesde editie van hun vakbeurs. De combinatie van de geijkte succesformule met de nieuwe locatie resulteerde zelfs in een recordaantal bezoekers.

Meer dan 2.000 bezoekers vonden hun weg naar de Dag van het Dak, waarmee de beurs meteen zijn drukst bezochte editie kende. Het was aanvankelijk koffiedik kijken over hoe de exposanten en bezoekers zouden reageren op de onverwachte en snelle verandering van locatie en de nieuwe datum van de Dag van het Dak. Zo verhuisde de beurs noodgedwongen van de Kelders van Cureghem naar de Brussels Kart Expo in Groot-Bijgaarden. Wie er dinsdag was, kan weliswaar getuigen dat de verhuis een onverdeeld succes was.

“De grote opkomst van het publiek is alvast mooi meegenomen voor volgend jaar. Dan ondergaat de beurs ook een naamsverandering door het samengaan met Roof City”, zegt Filip Coveliers, directeur van de Confederatie Bouw Afwerking. Dat organiseerde samen met BEVAD de vakbeurs voor de zesde maal.

Ruimer en lichter

De bezoekers en exposanten waren vol lof over de openheid en de ruimte van de Brussels Kart Expo. Extra troef was ook de bereikbaarheid en de parking van de nieuwe beurslocatie, dicht bij de uitrit van de Brusselse ring.

Met meer dan 120 standhouders was de beurs bovendien helemaal volzet, die gewoontegetrouw was opgebouwd rond de ‘gratis’ catering-eilanden met voorgerechten, hoofdgerechten, snacks, desserts en bijpassende dranken. Ook de gratis Shiatsu stoelmassage stond weer op het programma en trok heel wat kandidaten.

Uitreikingen

De opleidingen ‘Plat Dak specialist’ van BEVAD en ‘Hellend Dak Specialist’ van Confederatie Bouw Dak reikten op de beurs ook diploma’s uit aan de geslaagde cursisten. De opleiding ‘Plat Dak specialist’ geeft een overzicht van de meest courante materialen en uitvoeringstechnieken bij de opbouw van platte daken.

Ook de geslaagde cursisten voor de opleiding ‘Hellend Dak Specialist’ kregen hun diploma overhandigd. Die opleiding van de Confederatie Bouw Dak beoogt de vorming van de hedendaagse dakdekker die hellende daken moet concipiëren en uitvoeren.

Dag van het Dak en Roof City worden ‘Belgian Roof Day’

De zesde editie van de Dag van het Dak, georganiseerd door BEVAD, was de laatste in zijn oorspronkelijke vorm. Vanaf volgend jaar zal de nieuwe Nationale Raad van Dak- en Dichtingswerken (NRDD) de Belgian Roof Day organiseren. Dit is het nieuwe dakenevenement dat de sector van de platte en de hellende daken verenigt op één grote beursvloer en de plaats inneemt van de ‘Dag van het Dak’ en ‘Roof City’. De beurs zal op woensdag 5 november 2014 voor de eerste maal plaatsvinden in de Brussels Kart Expo.

Ook interessant


Build for Life