Architectuur

Dag van de Architectuur op 9 oktober 2011

Op zondag 9 oktober organiseert het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) de vijfde editie van de Dag van de Architectuur.
Dit architectuurfestival vestigt de aandacht op ‘duurzaamheid’, ‘participatie’ en ‘groepswoningbouw’. Deze drie thema’s spelen in op een steeds complexer wordende ruimtelijke ordening en vormen de rode draad doorheen het architectuurprogramma in de vijf Vlaamse provincies.

Ontdek de architecturale blikvangers van een andere provincie of herontdek die van je eigen regio. In Antwerpen, Gent, Sint Niklaas, Genk, Hasselt, Leuven, Oostende en Brugge kan je tussen 10u en 18u terecht voor een groot aanbod aan opengestelde gebouwen. Daarnaast zijn er architectuurrondleidingen, fiets - bus - en wandelroutes en een uitgebreid gamma aan architectuuractiviteiten (tentoonstellingen, lezingen en debatten).
Brussel en Wallonië organiseren de Journée de l’Architecture op 23 oktober 2011.

De Dag van de Architectuur is een aanleiding om na te denken over het ruimtelijke en ecologisch vraagstuk dat bij een stijgende demografie en een toenemende bevolkingsdiversiteit komt kijken. Het programma zal daarom voor een groot deel bestaan uit alternatieve en duurzame woonvormen in een stedelijke context.