Architectuur

Dag van de Architectuur: Waar ontkiemt ons bloeiende landschap?

Op zondag 13 oktober staat de parkstad Vlaanderen in bloei! Het Vlaams Architectuurinstituut mobiliseert maar liefst honderd partners die meer dan honderdvijftig activiteiten organiseren in heel Vlaanderen en Brussel. Dat is bijna dubbel zoveel als vorige editie. De Dag van de Architectuur breekt hiermee uit de kernsteden en laat je bloeiende architectuurprojecten ontdekken van de Westhoek tot het Maasland.

Het programma is biodiverser dan ooit. Opengestelde gebouwen, geleide fiets- en wandeltochten, tentoonstellingen, filmvertoningen of lezingen? Allemaal haken ze in op het centrale thema Bloeiende landschappen.

De projecten op deze Dag van de Architectuur zijn meer dan alleen fotogenieke ontwerpen. Ze hebben een maatschappelijke ambitie. Veel uitdagingen zoals werkgelegenheid, vergrijzing, migratie of armoedebestrijding vereisen ruimtelijke oplossingen. In Bloeiende landschappen staan nieuwe werk- en samenlevingsvormen centraal. Een bouwcultuur gebaseerd op de consumptie van ruimte is onhoudbaar gebleken. Elk project probeert op zijn eigen manier die trend te keren.

Praktisch

Wat? Dag van de Architectuur - Zondag 13 oktober 2013
Waar? Verspreid over heel Vlaanderen en Brussel
Meer? Binnenkort alle info en reservaties op www.dagvandearchitectuur.be
Bij elk gebouw of activiteit vindt u online een uitgebreide beschrijving, een plannetje, de bereikbaarheid met openbaar vervoer, en kan u meteen online reserveren en betalen.

Ook interessant