Architectuurwedstrijd bio-ecologisch en passief kantoorgebouw

  BE   20 augustus 2013 Bron: Vibe
Eindelijk is het zover: VIBE gaat bouwen! Al enkele jaren is er sprake van een gezamenlijk kantoor voor verscheidene NGOís en aanverwante, die in Antwerpen hun thuisbasis hebben. Na veel onderhandelen heeft onze projectontwikkelaar, Ethical Property (bekend van de gelijkaardige projecten Mundo B in Brussel en Mundo Namur), een contract met de eigenaar van de stadseigendommen (VESPA) ondertekend. De locatie waar we gaan bouwen ligt vlak voor het Ecohuis, op de Turnhoutsebaan in Antwerpen.

Twee van de kernpartners in het bouwproject zijn VIBE en Passiefhuisplatform. Het spreekt voor zich dat we dan ook een bio-ecologisch passiefkantoor willen. Hiervoor worden de criteria van VIBE en PHP bij elkaar opgeteld. Beide organisaties zullen, samen met Ethical Property en de Antwerpse stadsbouwmeester, in de jury zetelen. Het hele onderhandelingstraject is ook doorlopen in nauwe samenwerking met de diensten van de stadsbouwmeester, de dienst Stadsplanning en het Ecohuis. Die samenwerking wordt in de verdere planning (architectenwedstrijd) voortgezet. Dat moet de latere goedkeuring van bouwaanvragen en dergelijke vlotter doen verlopen, en we niet voor verrassingen komen te staan.

Op aandringen van de stadsdiensten, die het uitzicht van het straatbeeld willen bewaken, werken we met een architectenwedstrijd. Het gaat om een open wedstrijd, die ook door de stad gepubliceerd zal worden.

VIBE roept al haar architecten op om een met een sterk team een sterk dossier in te dienen, dat rekening houdt met alle aspecten die in het reglement van de architectenwedstrijd beschreven staan. Het wedstrijdreglement vindt u op www.ethicalproperty.eu/en/page_854.php

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo