Passiefhuis-Platform lanceert Zero energy en design opleidingen

  BE   8 november 2012 Bron: Passiefhuis Platform
In 2015 wordt passiefbouw de standaard in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië heeft de ambitie om het in 2017 verplicht te maken voor nieuwbouw.Vlaanderen scherpt de eisen stapsgewijs aan tot 2020. De Europese regelgeving stelt dat alle nieuwbouw woningen vanaf dan `nearly zero energy buildings` (NZEB) moeten zijn. Dit schept kansen voor de bedrijven actief in het passief bouwen. Voor de bouwsector wachten boeiende uitdagingen om hun architecten en personneel op te leiden.

Om deze bedrijven te ondersteunen ontwikkelde Passiefhuis-Platform vzw een nieuw opleidingspakket. Passieve ontwerpstrategieën en hernieuwbare technieken worden daarbij aangereikt, onmiddellijk inzetbaar in uw praktijk. Deze opleidingen worden gelanceerd in Leuven en Gent.

De opleidingscyclussen bestaat uit vier niveau's voor verschillende doelgroepen. Basic cususdagen en Design dagen zijn bedoeld voor architecten. Practice richt zich tot de werfleider, ploegbaas en tools raden we aan voor berekenaars EPB en PHPP. Je leert werken met Therm en PHPP.

Als bouwprofessioneel kan je een volledig themablok volgen of inpikken op de deeldomeinen waar je uw kennis nog wil versterken. Elk van de modules wordt op regelmatige basis georganiseerd op verschillende locaties in Vlaanderen.

Meer informatie vindt u op: www.passiefhuisplatform.be/opleiding/opleidingsaanbod-passiefhuis-platform-2012-2013
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo