Interieur

DECOoh! Innovation Awards: Alleen maar winnaars

DECOoh!, de verrassende vakbeurs voor binnen- en buitendecoratie, blijft de ‘place to be’ voor decoratie- en designadepten met oog voor innovatie en actuele trends. Dat is eens te meer gebleken tijdens de voorbije editie in BRUSSELS EXPO.
Naar goede gewoonte werden ook nu weer Innovation Awards toegekend aan de meest innovatieve objecten op de beurs en was er de DECOoh! Trophy voor de school die de mooiste feesttafel ontwierp en realiseerde.

Minder kwantiteit, meer kwaliteit. Dat is de conclusie na vier dagen DECOoh! Bezoekers waren met een duidelijke koopintentie naar de beurs gekomen. Het gevarieerde aanbod kon rekenen op heel wat interesse bij de mensen uit het vak.

Innovatietoppers!
De professionele jury, onder leiding van Art Director Siegrid Demyttenaere, trok op verkenning langs de aantrekkelijke standen en ontdekte er een ruime selectie innoverende objecten. Daarna begon het moeilijke werk: de designtoppers eruit halen. Het resultaat: negen Innovation Awards, stuk voor stuk échte innovaties!

Exposant Harga ging met twee gouden awards aan de haal. Beide objecten in bamboo - een omkeerbare schaal (Reverse – Gazzel) en een wel erg originele kaarsenhouder (CasiCasi) - zijn een toonbeeld van opmerkelijk Deens design.
Zilver was er ondermeer voor Bliss Bath & Body, een exposant die voluit blijft gaan voor duurzaam. ‘Munio Candela’ is een collectie kaarsen in sojawas, met cederhouten ‘lont’ in een gerecycleerde wijnfles als houder.
In de categorie brons lichten we er de kopjes en schoteltjes (C’est déjà dimanche) uit van het Franse Carrément. Porselein in unieke kleuren, met speelse, subtiele decoraties in zilver of goud.

De overige winnaars: ‘Canvas’ (ontwerp van Marie Michielssen voor Serax maison d’être – goud [zie foto onderaan]), ‘Stak’ (Salt & Pepper – zilver [zie foto bovenaan]), het eekhoornhuisje (Bobizz – zilver), de boomstamkruk en ‘Stone’ (beide Belgoflor – brons).

De mooiste feesttafels!
Student-floristen van over het hele land lieten alweer hun beste kunnen zien voor de DECOoh! Trophy, een initiatief in opdracht van de organisatoren en zoals steeds in goede banen geleid door Hugo Hendriks.
De feestelijke ontwerpen voor unieke bruidstafels mochten er zijn. Juryleden Moniek Vanden Berghe en Herman Van Dionant onderwierpen de tien deelnemende tafels aan een grondige inspectie. Dat leverde een mooie top drie op.
De 1e prijs was voor I.V.V. CVO Floristieke Avondschool uit Gent, de 2e plaats voor OLV Tuinbouwschool uit Sint-Truiden en de 3e prijs ging naar PTS Campus Mechelen.



Voor nog meer innovaties en een up-to-date kijk op de decoratiescene spreken we nu al af op de najaarseditie van DECOoh!
Welkom in BRUSSELS EXPO van zondag 2 tot en met woensdag 5 september 2012!

Ook interessant