Interieur

Lowet by Ogenlust wint de DECOoh! Flower Award

Het werd een ware nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk behaalde Judith Le Bron de Vexela van Lowet by Ogenlust (Bilzen) de DECOoh! Flower Award met haar kersttafelontwerp. Ze bleef daarmee amper één punt voor op Jill Ceulemans van Olivia Bloom (Berchem), die een erg verdienstelijke tweede plaats veroverde.

Negen jonge fleuristen decoreerden hun kersttafel en dongen zo mee naar de DECOoh! Flower Award. Judith Le Bron de Vexela van Lowet by Ogenlust was met deze wedstrijd niet aan haar proefstuk toe. Luchtigheid en versiering boven ooghoogte. Dat waren de uitgangspunten van haar ontwerp.
‘Ik houd van kleur’, aldus Judith, ‘en dus vertrok ik van de gekleurde borden van Serax-Maison d’Être. Alle andere elementen waren daarop afgestemd en vormden een mooi geheel. Ook het winterse hout in het ontwerp stuurde mijn styling.’
Als ondergrond koos ze het steekschuim in stervorm van Smithers-Oasis. Die zorgden voor een stevige basis, zonder de tafel te zwaar te maken.
De fleuriste toonde zich erg blij met haar overwinning. ‘Zo’n wedstrijd is een uitstekende gelegenheid om je werk naar een hoger niveau te tillen. Bovendien is DECOoh! een prima platform om meer bekendheid te krijgen.’

De jury - Geert Pattyn en Herman Van Dionant - gingen minutieus te werk en beoordeelden de tafels van de jonge talenten op kleur, materiaalkeuze, techniek, originaliteit en ‘finishing touch’. Dat resulteerde in de bekroning van vier laureaten. Elk van hen kreeg een aantrekkelijke waardebon aangeboden door de respectieve sponsors: Serax-Maison d’Être, Agora Group, Smithers-Oasis en Goodwill.

De vier winnaars zijn:



Hugo Hendriks, die de wedstrijd in het kader van vakbeurs DECOoh! organiseerde, beklemtoonde ten slotte nog dat de kwaliteit van alle deelnemende ontwerpen bijzonder hoog lag. ‘Ook de fleuristen die niet in de prijzen vielen, verdienen zeker een vermelding’, aldus een tevreden Hendriks.

Ook interessant