CreŽer meer sfeer met duurzame lampen van bamboe

Bron: Bouw & Wonen
CreŽer meer sfeer met duurzame lampen van bamboe
De populariteit van bamboe producten neemt al jarenlang toe. Het duurzame materiaal dat voor oneindig veel producten gebruikt kan worden zien we ook steeds meer terug in het interieur. Door de natuurlijke look van bamboe zijn de producten makkelijk te combineren met vrijwel iedere woonstijl. Meer sfeer, betekent nog meer thuis voelen. Lampen van bamboe zijn hier uiterst geschikt voor. Door de vele mogelijkheden is er voor iedere kamer een geschikte bamboe lamp te vinden. Vandaag laten we je aan de hand van een aantal voorbeelden zien hoe je meer sfeer creŽert met lampen van bamboe.

Dineren wordt nůg sfeervoller met een hanglamp van bamboe

Groot of klein, een bamboe lamp kopen voor boven de eettafel maakt van jouw eethoek Ďthe place to beí. De verschillende varianten geven je de keus tussen veel of weinig licht en laten je bepalen welke uitstraling jij het mooiste vindt. Sommige hanglampen van bamboe hebben een geweven patroon. Wanneer de avond valt zie je hierdoor een prachtige weerkaatsing van licht op de omgeving.

CreŽer meer sfeer met duurzame lampen van bamboe

Tafellamp voor in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer kun je gebruik maken van een bamboe hanglamp die volledig tot zijn recht komt. Past dit niet bij de uitstraling van jouw slaapkamer? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een of twee staande bamboe lampen toe te voegen. Dit kan een vloerlamp zijn of tafellampjes voor bijvoorbeeld op het nachtkastje. Kies voor op de slaapkamer een bamboe lamp die open geweven is, zo kun je in het donker genieten van prachtige patronen geprojecteerd in de omgeving.

CreŽer meer sfeer met duurzame lampen van bamboe

Eyecatcher van de woonkamer

Je staat ervan versteld wat een nieuwe bamboe lamp met de uitstraling van je woonkamer kan doen. In de woonkamer kun je gebruik maken van een vloerlamp, tafellamp of hanglamp van bamboe. Alle drie zullen ze zorgen voor meer sfeer door hun natuurlijke look. Met welke bamboe lamp pimp jij je woonkamer? Neem eens een kijkje op Bamboebaas.nl, daar shop je gemakkelijk alle bamboe lampen verkrijgbaar in Nederland.

CreŽer meer sfeer met duurzame lampen van bamboe

Waarom kiezen voor bamboe?

Bamboe kent vele voordelen. Ondanks de hardheid denken de meeste mensen dat bamboe een houtsoort is. Dit is niet waar! Het is namelijk een plantensoort bestaande uit wel 1500 verschillende soorten. Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde, heeft ontzettend weinig bestrijdingsmiddelen of andere voeding nodig, neemt 5 keer meer CO2 op en produceert 35% meer zuurstof dan een gelijkwaardig stuk bos met bomen. Hierdoor is bamboe zeer duurzaam en wordt het steeds vaker gebruikt als vervanger voor hout of plastic. Daarnaast is bamboe ook zeer sterk, in de meeste gevallen zelfs sterker dan hardhout. Hierdoor is het materiaal ook uiterst geschikt voor andere producten in huis of tuin zoals tafels, stoelen en kasten.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo