Containerwoningen die er niet uitzien als containers

  BE   12 februari 2016 Bron: Logic-Immo
Wonen in een container. Te gek voor woorden? Of ben je net gek op een originele containerwoning? In dat laatste geval brengt Ben Housing uit Roeselare goed nieuws. Het bedrijfje wil de Belgische markt veroveren met containerwoningen die zijn samengesteld uit een of meerdere zeecontainers. De voordelen? Het is goedkoop, snel en duurzaam.

Introductie op de Belgische markt

Steven Deweirdt, Jan Fieuw en Jan Declercq van Ben Housing stelden hun droomvisie vorig jaar voor op de bouwbeurs Batibouw. Terwijl containerwoningen in het buitenland al enkele jaren aan een opmars bezig zijn, zijn vraag en aanbod in België nog erg beperkt. Daar wil Ben Housing iets aan veranderen. Niet gewoon omdat het kan, maar ook om duurzamer te gaan wonen. “We kiezen bewust voor bijna-energieneutrale woningen met zonnepanelen, pelletkachels en keukens met intelligente toestellen.”

Containerwoningen: betaalbaar design

Containerhuizen, gemaakt van reusachtige zeecontainers, bieden kansen in dichtbebouwde omgevingen waar een nieuw en permanent gebouw niet meteen haalbaar is. Je bouwt ze namelijk snel op en kunt de inrichting ook snel weer aanpassen, of de containers weer wegnemen. Omdat een container zelfdragend is, hoef je bovendien geen funderingen te voorzien bij de plaatsing. Een betonnen draagvlak of betonnen palen aan de hoeken van de containerwoning volstaan.

“In Nederland wordt de buitenkant van de containers vaak ongemoeid gelaten,” stellen ze bij Ben Housing, “maar we vrezen dat daar in België nog geen markt voor is. Daarom worden onze containers ook aan de buitenkant bepleisterd. Zo krijg je strakke en moderne woningen en zijn de klassieke zeecontainers niet langer zichtbaar.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo