Vastgoed

Amsterdam pakt woningtekort studenten aan

Amsterdam gaat tot 2010 7.600 nieuwe woningen realiseren voor studenten. Dat maakte de gemeente vrijdag bekend in de visie Jongeren- en Studentenhuisvesting. Dit aantal komt overeen met het geschatte tekort aan studentenwoningen in de stad. Omdat is gebleken dat studenten en werkende jongeren heel andere wensen hebben, bestaat de visie uit twee plannen. Het uitvoeringsplan voor jongerenhuisvesting wordt de komende maanden uitgewerkt.

Containerwoningen
In de maatregelen zijn 3000 nieuw te realiseren studentenwoningen opgenomen die al op de planning van de gemeente stonden. Ongeveer een derde van de nieuwe locaties zijn containerwoningen. De overige plekken kunnen ontstaan door het omzetten van kantoren en bedrijfspanden en de bouw van onzelfstandige HAT-eenheden: Woningen waar de bewoners keuken en badkamer delen. Corporaties reserveren eveneens achthonderd woningen.

Optreden
Ook wordt harder opgetreden tegen niet (meer) studerende jongeren die kamers bewonen die speciaal zijn voorbehouden aan studenten. Wie niet (meer) studeert moet verhuizen.