Architectuur

Conix geeft Umicore Hoboken grondige facelift

Onlangs mocht Conix Architects de Archizinc Trophee van V Zinc in ontvangst nemen voor het nieuwe kantoorgebouw van Umicore te Hoboken. Naast dit gebouw met zinken bekleding, stond Conix ook in voor de heropwaardering van de bestaande gebouwen op de site. Door zijn expressieve vorm draagt het nieuwe gebouw bij aan de veruitwendiging van de nieuwe corporate identity van Umicore.

De site van Umicore in Hoboken heeft de laatste tien jaar heel wat technologische vernieuwing ondergaan. Er werd ononderbroken geïnvesteerd in veilige en eco-efficiënte processen. Op en rond de site werd grondig gesaneerd, maar de uitstraling van het gebouwencomplex was echter nog altijd erg verouderd.

In 2005 kreeg Conix Architects dan ook de opdracht om de nieuwe corporate identity van Umicore ook op de site te implementeren, om de werkomgeving van haar medewerkers te verbeteren en tegelijkertijd de aantrekkelijkheid voor de omgeving en bezoekers te vergroten. De opdracht bestond uit een totaalproject: masterplan van de industriële site, een aangepaste routing, groenaanleg, behoud en reiniging van de waardevolle bestaande gebouwen, bekleding van de minder interessante gebouwen, screens en signalisatie en als hoogtepunt: de eyecatcher, het nieuwe kantoorgebouw bestemd voor administratie en onthaalfuncties. Voor dit nieuwe gebouw en het aanpalende bestaande kantoorgebouw ontwikkelden ze zowel het architecturaal concept als de interieurinrichting, signalisatie en productontwikkeling.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be

Ook interessant