Complete serviesset of zelf een set samenstellen?

29 maart 2023 Bron: Bouw & Wonen
Complete serviesset of zelf een set samenstellen?
Wanneer je gaat verhuizen, samenwonen of gewoon wanneer je huidige serviesset aan vervanging toe is, zal je een nieuwe set moeten aanschaffen. Stel jij graag zelf een leuke set samen of kies jij voor een complete serviesset met alles erop en eraan?

Losse onderdelen of complete serviesset

Bij een nieuwe keuken of verhuis hoort een nieuwe set servies. De samenstelling vormt de basis van een serviesset. Welke onderdelen vind jij essentieel? En welke stijl geniet jouw voorkeur? Bij de aankoop van een serviesset let je best ook op de stijl van je keuken. Ik neem je graag mee in de wondere wereld van servies.

Borden

Borden vormen het meest essentiële onderdeel van een serviesset. Zowel kleine borden (voor ontbijt of lunch), grote borden (voor avondmaal), ronde of diepe borden (voor soep of pasta) en dessertbordjes (voor taart en toetjes) zijn onmisbaar in jouw kast.

Complete serviesset of zelf een set samenstellen?

Kopjes

Staan jouw kopjes zichtbaar in de keuken – en dus niet in een gesloten kast – op een mooi houten schap? Dan doe je er goed aan de stijl van je kopjes af te stemmen op de stijl van je keuken. In een romantische keuken doen romantische, landelijke kopjes het goed. Een stoere industriële keuken gaat dan weer gepaard met zwarte strakke kopjes zonder handvat. Heb je leuke toonzaalkeukens gezien en wil je jouw keuken daarop afstemmen? Denk dan zeker aan kopjes die daarbij zouden passen. Is de toonzaalkeuken een design keuken? Dan passen daar bijvoorbeeld goed vintage seventies kopjes bij. Bij een Scandinavische witte keuken kan je qua stijl eigenlijk alle kanten op met je kopjes. Wil je identiek dezelfde keuken zoals degene die je hebt gezien? Geen probleem, er zijn verschillende toonzaalkeukens te koop. Zo hoef je geen zorgen te maken over de stijl van jouw keuken en heb je een volledige nieuwe keuken!

Kommen

Kommen of bowls zijn tegenwoordig multifunctioneel. Ze dienen als ontbijtkom voor cornflakes of muesli, als apero bowl voor chips of als kom voor soep of pasta. Ga voor verschillende formaten zodat je zowel over kleine kommetjes voor olijven en sausjes als over grotere kommen voor soep, een bijgerecht of salade beschikt.

Dagelijks servies

De tijd dat iedereen over een apart keurig servies beschikte voor wanneer je visite had of er gasten kwamen eten, ligt achter ons. Tegenwoordig heeft iedereen een dagelijks servies dat zowel dient voor de zondagse brunch met het gezin als voor een fancy dinertje met familie of vrienden. Wanneer je een serviesset koopt denk je best ook na over de aantallen. Wil je een van elk item 8 stuks of volstaat een 24-delig servies voor jullie tweetjes? En hou je van klassieke witte borden maar evengoed van door seventies geïnspireerde espresso mokken? Combineren kan! Kies voor een serviesset, naar jouw persoonlijk smaak!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo