Interieur

Geef jouw horecazaak de finishing touch met deze stylingtips

Geef jouw horecazaak de finishing touch met deze stylingtips
Om te zorgen dat jouw horecazaak goed loopt is het belangrijk om te zorgen dat je onderscheidend bent. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Je kunt kiezen voor een aparte menukaart en een uitgebreide wijn- en bierkaart. Maar je kunt jouw zaak ook onderscheiden door te kiezen voor de juiste inrichting. De inrichting van een horecazaak is namelijk ontzettend sfeerbepalend. De sfeer en uitstraling van een restaurant zorgen nog altijd voor de eerste indruk. Het eten en het drinken komt immers later pas. Door te kiezen voor het juiste interieur maak jij een goede eerste indruk. Essentieel, aangezien je een eerste indruk maar één keer kunt maken. Met onderstaande tips zorg jij ervoor dat je alles uit jouw horecazaak haalt.

Bepaal de doelgroep

Voordat je aan de slag kunt gaan met de inrichting is het belangrijk dat je de doelgroep van jouw restaurant helder hebt. Richt jij je meer op de jeugd en wil je een informele sfeer creëren. Of ga je voor fine dining, lang tafelen en aandacht voor details. Kijk naar de wensen en de verwachtingen van de klanten in jouw doelgroep. Richt jij je op de jongere generatie? Dan gaat dit waarschijnlijk hand in hand met de online wereld. Creëer leuke hoekjes en fotospots. Op die manier krijg je vaak ook nog eens gratis reclame omdat foto’s door de jeugd natuurlijk gedeeld worden op social media.

Het juiste servies

Doormiddel van het juiste servies kun jij jouw gerechten het beste uit laten komen. Kies jij voor prachtige witte borden, of maak je een statement door servies te kiezen met een pakkende kleur. Het servies kan de sfeer in een restaurant helemaal afmaken. Het is daarom ook belangrijk om het juiste servies én de juiste accessoires aan te schaffen voor de inrichting van jouw restaurant. Bij HCA (Horeca Centrum Amsterdam) heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende artikelen.

Akoestiek en verlichting

De juiste verlichting is ontzettend belangrijk in een ruimte. De juiste verlichting draagt bij aan de sfeer. Om een gezellige sfeer te creëren is het belangrijk dat verlichting niet te fel is. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om het niet té donker te maken. Gasten willen immers wel nog kunnen zien wat ze op hun bord hebben liggen. Combineer de juiste verlichting met gezellige kaarsen of olielampjes om de sfeer helemaal af te maken. De juiste verlichting is niks zonder de juiste akoestiek. Zeker in een grote ruimtes zoals restaurants is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Je wil immers dat mensen elkaar goed kunnen verstaan tijdens het tafelen.

Ga voor groen!

Wist je dat planten niet alleen ontzettend sfeerbepalend zijn maar ook zorgen voor een goede luchtzuivering en gemoedstoestand. Er zijn ontzettend veel onderzoeken geweest naar het effect van planten op de gezondheid van de mens. Zo zorgen planten voor een betere slaap, nemen ze gevoelens van stress of angst weg, helpen planten voor een betere concentratie en voorkomen planten een droge huid. Naast dat planten dus ontzettend sfeerbepalend zijn voor jouw interieur, heb je ook nog eens te maken met ontzettend veel gezondheidsvoordelen voor jouw gasten. Win, win!

Ook interessant