Vloerbekleding

4 inspirerende toepassingen van projecttapijt

4 inspirerende toepassingen van projecttapijt
Museumtapijt
Als bedrijf of instelling doe je er natuurlijk alles aan om in te spelen op de belevingswereld van je doelgroep. Met projecttapijt heb je de ideale troef in handen om een ultieme totaalbeleving neer te zetten. Niet voor niets is gepersonaliseerd tapijt een graag geziene gast in de hospitalitybranche. Ook ontdekken steeds meer kantoorruimtes en openbare instellingen als musea de kracht van bedrukt tapijt. Zien is geloven! Hieronder volgen 4 inspirerende toepassingen van projecttapijt:

1. Museumtapijt

Musea, galerieën, exposities en tentoonstellingen hebben één ding gemeen: hier komt storytelling tot leven. Om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken, zetten uitbaters volop in op gepersonaliseerde ervaringen.

In COMM, het nieuwe Museum voor Communicatie in Den Haag, ervaart men de inspirerende werking van custom made tapijt. Van de lounge tot aan de congreszalen: het unieke printtapijt ademt communicatie. De lijnwerking op het tapijt herinnert de bezoeker er voortdurend aan hoe alles met elkaar in verbinding staat: vanzelfsprekend randvoorwaarde nummer één voor een vlekkeloze communicatie. Een krachtige conceptuele invulling die de unieke propositie van het museum onderstreept.

2. Kantoortapijt

Geheel volgens het Latijnse gezegde ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ geldt in kantoren dat een prettige werksfeer begint bij een inspirerende werkplek. Met kantoortapijt heb je een eyecatcher binnen handbereik die niet alleen onder eigen medewerkers, maar ook bij zakelijke contacten hoge ogen gooit.

Zo past het printtapijt bij Royal Cosun uitstekend bij de moderne, innovatieve uitstraling van de onderneming. De molecuulstructuren op het tapijt in de ontvangstruimte laten op subtiele wijze doorschemeren dat research en development tot in de haarvaten van de agro-industriële coöperatie zijn doorgevoerd.

4 inspirerende toepassingen van projecttapijt

3. Restauranttapijt

Welke uitstraling zou je je horecazaak meegeven als op interieurgebied alles mogelijk is? Dat The Streetfood Club in Utrecht continu trending topic is op social media, komt mede door de buitengewoon sierlijke prints op het tapijt in de entree en de lounge verderop. Bloggers, foodies en gasten zijn lyrisch over het interieurontwerp. Sprekend voorbeeld is het tapijt vol veren in het restaurantgedeelte. Gasten laten zich op dit tapijt als vanzelf meevoeren op een foodtrip vol verrassingen. Dat de publiekstrekker de aanloop nauwelijks kan bijbenen, is veelzeggend. Printtapijt transformeert ieder restaurant in een fotogenieke foodtempel die naar meer smaakt.

4 inspirerende toepassingen van projecttapijt

4. Hoteltapijt

Waar materiaal, vorm en functionaliteit samenkomen ontstaan vaak unieke combinaties die hotels hun eigen gezicht meegeven. Neem het extravagante tapijt in de hal van Niu Dairy Hotel in Haarlem. Het op koeienvlekken geïnspireerde tapijt vol weelderige vormen en bonte kleuren laat een onuitwisbare indruk achter, gesterkt door de koe die je in de verte aanstaart. Begeef je je nu eigenlijk op het rustige platteland of in een hotel? Een unieke totaalbeleving waarmee het hotel duidelijk indruk maakt, getuige de positieve recensies die het van gasten ontvangt.

4 inspirerende toepassingen van projecttapijt

Uniek projecttapijt, unieke ervaring

Tapijt bedrukt met custom-made fotorealistische prints of dessins (denk aan het printtapijt van Prints van Oranje) drukt een unieke stempel op het interieur. Op conceptueel vlak is heel veel mogelijk. Tapijt heeft daarbuiten nog andere voordelen:
  • Tapijt voelt warm en knus. Dat blijft niet alleen bij een gevoel. Tapijt heeft namelijk daadwerkelijk een warmte-isolerende werking. Het materiaal zorgt voor een optimale warmteverdeling;
  • Tapijt dempt geluid. Het filtert zelfs de kleinste geluiden en garandeert daarmee een ontspannen sfeer. Niet alleen in werkverband, maar ook in publieke omgevingen.
Vind meer aansluiting bij je doelgroep met projecttapijt. Zo wordt elk moment een unieke en bijzondere ervaring!

Ook interessant