Badkamers

Complete badkamer inrichten

Wanneer je in 2015 je badkamer denkt te renoveren of faceliften, dan zijn dit de aangaande trends die je keuzes zullen bepalen. De vrijstaande badkuip is tijdens de laatste jaren een klassieker geworden en dat lijkt geenszins te veranderen. Volgens vele experts is het een uitdrukking van tijdloze elegantie in elke badkamer. Een nieuwe trend binnen de trend is daarbij het gebruik van composietmaterialen eerder dan acrylmaterialen. Met name het matte oppervlak en de relaxte structuur maken deze stoffen zeer veelzijdig.

Ronde en hexagonale spiegels

Voor wat betreft de opmaakaccessoires: deze krijgen in 2015 een luxe-injectie. Veel designers spelen bijvoorbeeld met opvallende vormen voor de spiegels. Afrondingen zijn dan ongeveer net zo populair als hoekige, hexagonale verschijningen. Het effect is speels, enigszins frivool en laat zich goed combineren met mozaïektegels of patroonbehang.

Witte kranen

De mode-elite trekt deze luxueuze touch anno 2015 graag door in het kraanwerk. Aanleiding tot deze hype is de nieuwe 'All White' collectie van Jason Wu. Deze collectie introduceert wit kraanwerk dat zich dus perfect integreert in zijn omgeving. Zo wordt een slim en ook wel praktisch alternatief gevonden voor de chromen kraan. De witte kraan werk ook volop mee aan het ruimtegevoel van de kamer.

Oversized marmeren patronen

Marmer is voorgoed terug als een van de populairste materialen in de badkamer: bigger and better. Opnieuw valt de hexagonale vorm op, naast de chevron patronen. Overdaad schaadt voor eens niet, maar dan liefst wel in combinatie met onopvallende afwerkingen.

Gouden hardware

Een laatste luxe-opstoot kleurt dit jaar goud. Gouden hardware heeft daarbij een zekere traditie in de badkamer, maar de trend zet zich nu ook door in de hardware, belichting en zelfs in de loodgieterij van modernere ruimten. Terughoudendheid lijkt hier de sleutel tot een geslaagd resultaat. Een gouden kraanhendel of een gouden verbindingsstuk in de afvoer kunnen soms al volstaan.

Heb je ook zin gekregen om je badkamer van de laatste trends te voorzien? Surf dan snel naar Megadump Tiel. Hier vind je alles voor jouw badkamer-renovaties onder één en hetzelfde dak: op voorraad en aan de beste prijzen.

Ook interessant