Verwarming & Sanitair

Climatrix lanceert wandverwarming met leem op Batibouw

Climatrix, expert in klimaatsystemen, introduceert de Speetile wandverwarming op de Belgische markt tijdens Batibouw 2015. Meer nog, de Limburgse firma bedacht een systeem om dit innovatieve verwarmingsysteem te combineren met de voordelen van leem. Speetile is een revolutionair montagesysteem voor plafond- en wandverwarming. Het systeem bestaat uit kunststofmatten die eenvoudig en snel op de muur of op het plafond kunnen worden bevestigd en nauwelijks afval achterlaten. Climatrix gaat nog een stap verder en wil deze technologie combineren met de voordelen van leem in een nieuwbouw of verbouwing.

Daarom leem!

Climatrix onderzocht de karakteristieken van leem in combinatie met hun verwarmingsystemen en de resultaten waren overtuigend. Zo vergeleken ze het opwarm- en afkoelgedrag van de Speetile met leem, met die van Speetile met vloerchape en een Climatrix metal paneel en de Climatrix slim met gyproc. De thermodynamische resultaten met leem waren verbluffend: de Speetile met leem warmde als tweede snelste op na de Climatrix met metaal, maar was bij stabilisatie na 30 minuten wel nog 1.5K hoger dan de Climatrix Slim. Ook bleef de Speetile met leem in die 30 minuten hoger dan die met vloerchape en gyproc. Na dertig minuten was het echter de vloerchape die de warmte behield.

Naast deze mooie thermodynamische resultaten, openen leembouwstoffen nog andere nieuwe perspectieven voor architecten en vaklui. Leem is 100 % natuurlijk, bevat geen verontreinigende stoffen, neutraliseert bestraling én is ideaal tegen allergieën. Omdat ze vochtigheid reguleren en dampen opnemen, dragen ze bij tot een gezond en aangenaam woonklimaat.

Climatrix combineert het beste van beide werelden

Speetile van Climatrix brengt al deze voordelen naar België. Waar normaal steeds riet nodig is om leem aan de muur te laten hechten, is dat bij het Speetile systeem niet meer nodig.

De oppervlaktestructuur van de kunststofmatten is op zichzelf gebruiksklaar om leem aan te brengen, wat installatie vereenvoudigd. Met het Speetile systeem van Climatrix verwarm je je huis voortaan op een klimaatsvriendelijke én natuurlijke manier. Het verwarmen gebeurt immers via straling. De werking is te vergelijken met die van de zon en heeft verschillende voordelen. Stralingswarmte zal immers niet stijgen en zal dus met een minder hoge temperatuur dezelfde gevoelstemperatuur verkrijgen. Hierdoor brengt het klimaatsysteem een energiebesparing teweeg en is het een duurzame oplossing. Bovendien is Speetile verwarming onzichtbaar en neemt het geen ruimte in. Indien men iets wenst te monteren biedt Climatrix thermische folie aan om de buizen te localiseren.

U vindt Climatrix tijdens Batibouw 2015 in hal 12, stand 204

Ook interessant