Citytrip: Sao Paulo (fotospecial)

30 juni 2014 Bron: Bouw & Wonen
Tijdens het WK-voetbal 2014 in BraziliŽ is Sao Paulo een van de steden waar de wedstrijden worden gespeeld. De halve finale van 9 juli is daar de belangrijkste en laatste wedstrijd. Zowel BelgiŽ als Nederland heeft een van haar groepswedstrijden in Sao Paulo gespeeld. Of de supporters daar ook oog hebben gehad voor de architectuur van de stad is onduidelijk, maar sommige markante bouwwerken kon je haast niet missen. Het is dus tijd voor een fotospecial van Sao Paulo.

S„o Paulo is het economisch en financieel hart van BraziliŽ. S„o Paulo heeft een van de hoogste concentraties woontorens ter wereld en telt meer dan 18.000 gebouwen met minimaal 15 verdiepingen. De stad telt relatief weinig oude gebouwen. Veel gebouwen werden afgebroken om plaats te maken voor moderne hoogbouw. In het centrum bevinden zich de meeste gebouwen uit het einde van de 19e tot het begin van de 20e eeuw. In de tweede helft van de twintigste eeuw verschoof het zakencentrum naar de Avenida Paulista, bij de wijk Jardins. De laatste jaren wint het zakendistrict Morumbi aanzienlijk aan belang.

Sao Paulo fotospecial
Bekijk ook de fotospecial van Sao Paulo, klik hier

Als toerist is het natuurlijk al een belevenis om een rondrit te maken omdat je zo een goed beeld schetst van de stad. Naast veel hoogbouw en bijzondere gebouwen zijn er parken, musea, een planetarium, zoo, pretpark en nog veel meer om het je als toerist zo aangenaam mogelijk te maken. De kust ligt op zo'n 60 km van de stad Sao Paulo.

Sao Paulo fotospecial
Bekijk ook de fotospecial van Sao Paulo, klik hier


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo