Algemeen

Cilindersloten kiezen, waar let je op?

Cilindersloten kiezen, waar let je op?
Bij het kiezen van een cilinderslot is het belangrijk dat begint met het zoeken naar een goed slot dat niet makkelijk te breken is, klinkt logisch… toch? Dat lijkt eenvoudig, maar waar begin je en waar let je op?

Een van de meest belangrijkste eisen is dat een slot voldoet aan SKG** of SKG*** eisen.

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit heeft als het ware betrekking op de test op sterkte en duurzaamheid van cilindersloten. Wanneer een slot daadwerkelijk voldoet aan de verschillende eisen en factoren die meespelen bij een fictieve inbraak, dan mag een slot de sterren dragen. Het aantal sterren geeft aan hoe goed het cilinderslot beveiligt tegen inbraak: een SKG*** slot, een cilinderslot met drie sterren, is ideaal om de veiligheid binnenshuis te waarborgen.

SKG** cilinderslot met twee sterren.

Veel cilindersloten zijn gecertificeerd met twee SKG sterren, dit zijn de meest voorkomende sloten bij particulieren die hun spullen willen beveiligen tegen inbraken. Een slot met een SKG** certificering is goed voor niet al te waardevolle spullen, denk aan een schuur of een opbergruimte met een fiets erin. De cilindersloten met deze certificering hebben een zogenaamde minimale uittrekkracht van 15Kn.

SKG*** cilinderslot en een SKG** cilinderslot, wat is het verschil?

Een cilinderslot met 3 sterren is een stuk sterker in vergelijking tot een cilinderslot met twee sterren. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, PKVW, adviseert dan ook om gebruik te maken van een cilinderslot met SKG*** certificering. De sloten met deze certificering zijn bestand tegen de meest actuele vormen van inbraakmethodes. Neem lockpicking of de klopsleutelmethode als voorbeeld. Deze methoden komen helaas maar al te vaak voor bij inbraken, daarom is het enorm belangrijk om te kunnen rekenen op een goed werkend en veilig cilinderslot tegen de inbraakmethoden anno nu.

Extra tip: het kan efficiënt zijn om een cilinderslot te combineren met een deurbeslag. Dit zorgt voor optimaal gebruik van de cilindersloten. Met deze combinatie weet je zeker dat je optimaal beveiligd bent tegen inbraken!

Build for Life