Algemeen

Chipshol dient klacht in tegen advocaten Schiphol

Projectontwikkelaar Chipshol heeft een klacht ingediend tegen drie advocaten van luchthaven Schiphol. Het drietal heeft volgens Chipshol verzuimd de projectontwikkelaar tijdig in te lichten over de datum van een kort geding dat vorige maand diende. In de klacht, die is ingediend bij de Orde van Advocaten, rept de projectontwikkelaar van "misleiding van de rechtbank en het schenden van gedragsregels".

Ruim tien jaar geleden kocht Chipshol het Groenenbergterrein bij Schiphol, in de buurt van de Aalsmeerbaan. Schiphol zou het bedrijf hebben tegengewerkt om te voorkomen dat de bouwplannen van Chipshol uitbreiding van de luchthaven zouden dwarsbomen. In juni veroordeelde de rechtbank Schiphol tot het betalen van negentien miljoen euro aan de projectontwikkelaar. Dit bedrag moest als voorschot dienen voor een hogere schadevergoeding. Vervolgens spande Schiphol een kort geding aan om te voorkomen dat moest worden betaald. Ook dit kort geding werd door de luchthaven verloren.

Datum kort geding
De datum van dit kort geding werd pas een dag voor de zitting bekend. Volgens Chipshol moesten de advocaten van Schiphol de projectontwikkelaar erover inlichten, maar hebben ze dat verzuimd. Eén uur voor de zitting zou Chipshol pas op de hoogte zijn gebracht. Daardoor kon de advocaat van Chipshol zich niet voorbereiden, stelt de projectontwikkelaar. Bovendien moest de "in allerijl opgetrommelde" directie de zitting grotendeels missen.

'In flagrante strijd'
Volgens Chipshol hebben de raadslieden van de luchthaven "in flagrante strijd" met de gedragsregels gehandeld door de projectontwikkelaar niet in te lichten over de datum van het kort geding, en zou dit een nieuwe stap zijn in de pesterijen van de luchthaven tegen Chipshol. "Het is klachtwaardig dat de raadslieden van de luchthaven meegaan in de excessieve en vexatoire maatregelen die de luchthaven kennelijk wenst te nemen tegen Chipshol in een poging om laatstgenoemde volledig, maar dan ook volledig, lam te leggen", licht Chipshol de klacht toe.

Ook interessant


Build for Life