Algemeen

Schiphol legt beslag op terrein Chipshol

Schiphol heeft beslag laten leggen op het Groenenbergterrein en de bankrekeningen van projectontwikkelaar Chipshol. Dat heeft Chipshol donderdag bekendgemaakt. De projectontwikkelaar is met Schiphol in een langdurig juridisch gevecht verwikkeld over de ontwikkeling van het naast de luchthaven gelegen Groenenbergterrein.

24,5 miljoen euro
De totale waarde van de bezittingen waarop Schiphol beslag heeft laten leggen bedraagt 24,5 miljoen euro, aldus een woordvoerder van Chipshol. De luchthaven betaalde deze week op last van de rechtbank van Haarlem een bedrag van 19 miljoen euro, vooruitlopend op een nader te bepalen schadevergoeding die aan Chipshol moet worden betaald.

Financiële voorzorgsmaatregel
De beslaglegging is volgens een woordvoerster van Schiphol een financiële voorzorgsmaatregel die de luchthaven zekerheid moet geven dat er geld terug kan worden gevorderd als de rechter een lagere schadevergoeding toewijst. Chipshol is laaiend omdat het bedrijf om die reden juist een bankgarantie van 21,5 miljoen euro heeft gesteld, ook op last van de rechtbank in Haarlem.

Ook interessant


Build for Life