Algemeen

Chipshol daagt rechters voor de rechter

In het kader van het onderzoek naar belangenverstrengeling van voormalig rechter Hans Westenberg mag gebiedsontwikkelaar Chipsol vijf rechters onder ede horen. Afgelopen vrijdag bleek tijdens een zitting dat Westenberg zelf het spits mag afbijten.

Chipsol is al jaren bezig om via een procedure tegen Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland onder meer een ten onrechte uitgevaardigd bouwverbod aan de kaak te stellen. Volgens Peter Poot, de zoon van Chipsol-oprichter Jan Poot, hebben Schiphol en de overheid altijd geprobeerd machtige projectontwikkelaars te weren uit de omgeving van de luchthaven. Daartoe zou onder meer geregeld zijn dat de behandeling van bepaalde zaken in handen was van rechters die Chipsol niet gunstig gezind waren, zoals Westenberg.

`Wij zijn enorm gedupeerd door deze man, die steeds weer opdook`, zegt Peter Poot, doelend op Westenberg. De rechtbank achtte bewezen dat de rechter telefonisch contact had gehad met de advocaten van Chipsol, terwijl hij hun zaak behandelde. De zaak leidde tot een vervroegd pensioen voor Westenberg in augustus 2009.

Gebaseerd op: de Volkskrant

Ook interessant


Build for Life