Chinees bouwt villa bovenop flat van 26 verdiepingen

14 augustus 2013 Bron: VRT Nieuws
Een rijke chinees heeft bovenop een flatgebouw van 26 verdiepingen een heuse villa gebouwd. De villa ziet eruit alsof hij bovenop een reusachtige berg staat. De bouw heeft zes jaar in beslag genomen en nu het af is, komen de bewoners van de flat in opstand. De villa zou zonder bouwvergunning zijn gemaakt en de stabiliteit van het flatgebouw is in gevaar. De eigenaar maakte het blijkbaar, zelfs naar Chinese normen, toch iets te bont, want hij krijgt 15 dagen om zijn villa af te breken. Tenzij hij een bouwvergunning kan voorleggen.

De man is niet meteen geliefd bij zijn buren. Hij houdt er kennelijk van om luide feestjes te organiseren, maar de buren maken zich vooral zorgen om de stabiliteit van het gebouw. "Hij reageerde heel arrogant toen ik er hem over aansprak", reageert een buur anoniem uit angst voor represailles. "Het zal hem duidelijk worst wezen wat wij denken."

Speciale constructies zoals deze zijn gemeengoed in China. Zo bouwde een man onlangs nog, zonder toestemming, 25 villa's boven op een winkelcentrum. Mensen met veel geld en politieke connecties nemen het niet zo nauw met de bouwvoorschriften in China, vaak tot frustratie van de minder gegoeden. De regering heeft maatregelen aangekondigd, maar voorlopig zonder veel zichtbaar resultaat.

Zie ook de video over deze bijzondere woning.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo