Vastgoed

Het duurste huis ter wereld (fotospecial)

Het duurste huis ter wereld staat in Mumbai (India) en kost 1 miljard dollard. Op de vraag of het duurste huis ook het mooiste huis is, zullen we u zelf maar laten oordelen. De woning van 27 verdiepingen bepaalt mede de skyline van Mumbai en heeft mooi zicht op zee. Altamount Road, waar de woning is gelegen, staat in de top tien van duurste straten ter wereld. De grond is in 2008 gewaardeerd op 25.000 dollar per vierkante meter.

Antilla, zoals het huis heet, heeft wel alles wat je maar kunt bedenken. Het bewoonbaar oppervlak bedraagt 37.000 vierkante meter. De woning heeft een parkeergarage voor 168 wagens, negen liften, drie heli-platforms met verkeerscontrole-verdieping, een bioscoop met 50 stoelen, een Spa, Yoga studio, een zwembad, drie verdiepingen met hangende tuinen en een balzaal. Een ploeg van 600 man zorgt voor het dagelijks onderhoud van de woning en de vertrekken van de familie.

In 2007 heeft de lokale overheid het gebouw illegaal verklaard, omdat de grond destijds door de toenmalige eigenaar nooit verkocht had mogen worden. Tegenwoordig zijn er geruchten dat de woning niet meer bewoond is, omdat de vastu shastra, een feng shui voor Hindi, niet goed zou zijn...

Deze fotospecial staat helaas niet meer online.

Ook interessant