Bedrijfsnieuws

Cerberus koopt verhuurder bouwgereedschap VS

United Rentals, de grootste verhuurder van gereedschap en machines voor de bouw in de Verenigde Staten, komt voor 6,6 miljard dollar (4,8 miljard euro) in handen van durfkapitalist Cerberus Capital Management. Het bestuur van United Rentals steunt de overname.

Dat maakte United Rentals maandag bekend. Cerberus betaalt 34,50 dollar per aandeel in contanten, een premie van 6,6 procent op de slotkoers van United Rentals vorige week vrijdag. In het overnamebedrag is ook een schuld verwerkt van 2,6 miljard dollar. De aandeelhouders van United Rentals en de kartelautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren. Het concern mag nog tot eind augustus ingaan op een eventueel verbeterd bod.

United Rentals
United Rentals zette zichzelf op 10 april te koop. Het concern uit Greenwich, Connecticut, verhuurt gereedschap, apparatuur en machines aan bouwbedrijven, plaatselijke overheden en huizenbezitters. Het bedrijf is naar eigen zeggen de grootste ter wereld op dat terrein. United Rentals heeft bijna 700 locaties in de VS, Canada en Mexico en meer dan 12.000 mensen in dienst.