Nieuwbouw

Centrum voor geweldbeheersing in Ieper officieel geopend

Onlangs werd in Ieper het nieuwe Centrum voor geweldbeheersing in Ieper officieel geopend in een gebouw dat deel uitmaakt van het gebouwencomplex van de Federale politie in de De Montstraat. Het centrum voor geweldbeheersing werd ingericht omdat er een gebrek was aan een schietstand voor de federale (en de lokale) politie in de buurt. De Regie der Gebouwen voerde de noodzakelijke inrichtingswerken uit voor de schietstand.

De verwarmingsbatterijen in de verluchtingsgroepen werden vervangen, het branddetectiesysteem werd uitgebreid, bijkomende veiligheidsvoorzieningen werden uitgevoerd en de verlichting werd aangepast. Op architecturaal vlak verwijst het gebouw naar de bunker die destijds op dezelfde plek stond. Deze mocht afgebroken worden onder voorwaarde dat het nieuwe gebouw terug op een bunker zou lijken. Daarom werd gekozen voor een monoliet gebouw.

Het gelijkvloerse niveau wordt gebruikt als parkeergarage voor de dienstvoertuigen van de federale politie. De ruimte op de verdieping werd lange tijd gebruikt als opslagruimte.

Een deel van de verdieping werd ingericht als schietstand. Het andere gedeelte wordt als een polyvalente sportruimte gebruikt waar aanvals- en verdedigingstechnieken worden geleerd. Daarnaast is er ook een leslokaal en een appartement dat gebruikt wordt als voor simulaties in een huiselijke omgeving.

Lees verder op Architectura.be