Architectuur

Central St. Giles Court te Londen: bont volumespel

In het Londense Camden is een complex project opgetrokken. Complex enerzijds vermits de multifuntionele site kantoor- en woonruimtes, winkels en restaurants intergreert; complex anderzijds omdat het ontwerp speelt met afmetingen, kleur en verschillende materialen. Het resultaat is een unieke mengeling van gebouwen.

Het voorstel voor het Central St. Giles Court ging uit van de omvorming van een site van eenzijdige kantoorgebouwen tot een nieuwbouwcomplex dat zowel woningen en restaurants als winkels en kantoren huisvest. Op die manier werd een nieuwe bestemming gecreëerd voor het Central St. Giles Court in de lokale omgeving.

Een project met diverse doeleindes in een ingewikkelde stadse omgeving

Het ontwerp voor het Central St. Giles Court is het resultaat van de samenwerking van Renzo Piano Building Workshop en Fletcher Priest Architects. Het project in Camden is deel van een ingewikkeld stedelijk lappendeken van middeleeuwse straten, moderne gebouwen en traditionele stadswijken. Deze omgeving had een enorme impact op het ontwerp van het project. Het team koos ervoor de gebouwen in te planten rond een nieuw binnenhof in het midden van de site, dat met de omliggende straten en pleinen verbonden is door een publiek toegankelijke weg.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be