Interieur

Cassina opent eerste single-brand showroom in België

Cassina, hét vooraanstaande designmerk dat wereldwijd Italiaans vakmanschap verspreidt, opent in samenwerking met lokale partner Dominique Rigo zijn eerste single-brand showroom in België. De showroom, met een oppervlakte van ongeveer 800 m2 verdeeld over drie verdiepingen, bevindt zich in het centrum van Brussel aan de Louisalaan waar alle belangrijke boetieks en kwaliteitsrestaurants gevestigd zijn.

Het gebouw, dat vijftien meter hoog is en aan het einde van de 19e eeuw werd gebouwd, straalt Belgische kwaliteit uit met zijn gerestaureerde Jugendstil stijlelementen zoals stalen lift en stalen trap. De showroom bevindt zich vlakbij het beroemde Hotel Solvay, het Jugendstil meesterwerk dat in 1895-1900 werd gebouwd door de befaamde Belgische architect Victor Horta.

Ter gelegenheid van de opening van de showroom houdt Cassina de exclusieve Europese première van Authentic Materials. Charlotte Perriand, Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Gerrit T. Rietveld zijn vier grote kunstenaars van het moderne design die worden verbonden door de sensorische aantrekkingskracht van natuurlijke materialen.

Enkele projecten die tot de highlights van de tentoonstelling behoren zijn: de ‘LC 11-P’ tafel van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand in een uitvoering met marmeren bovenblad uit het Parijse appartement van Le Corbusier; de kleurenversie van Rietveld’s iconische ‘Zig Zag’; de ‘Tabouret Méribel’ en ‘Tabouret Berger’ krukjes van Perriand: een geraffineerde interpretatie van het melkerskrukje, waarin zij haar grote liefde voor de bergen uitdrukt. In alle projecten speelt de natuurlijke schoonheid van de materialen een grote rol en wordt Cassina’s traditie en vakmanschap in het werken met hout getoond. Pernette Perriand Barsac, dochter en enige erfgename van Charlotte Perriand - en al twintig jaar haar assistente - zal samen met de erfgenamen van Gerrit T. Rietveld bij de presentatie aanwezig zijn.