Buitenarmaturen Raga zijn geïnspireerd op de natuur

19 juni 2017 Bron: Marquiz
Buitenarmaturen Raga zijn geïnspireerd op de natuur
Het Belgische bedrijf Kreon, dé internationale referentie in designarmaturen, lanceert met Raga een nieuw gamma van staande buitenverlichtingsarmaturen dat werkelijk uniek is in zijn soort. De exclusieve designobjecten zijn gemaakt van marmer en/of staal en onderscheiden zich door hun authenticiteit, duurzaamheid, vakmanschap en vormelijke puurheid. Met de Raga-collectie speelt Kreon perfect in op de allernieuwste trends: het gebruik van natuurlijke, duurzame producten met een warme, menselijke uitstraling. Bij voorkeur hand made.

Iedere armatuur is uniek

De naam Raga verwijst zowel naar het traditionele Indische muziekgenre waarbij de muzikant binnen een aantal vaste regels verder improviseert, als naar het gelijknamige woord uit het Sanskriet dat betekent ‘iets dat je emoties kleurt’. Beide termen wekken het gevoel van een unieke beleving.

Door de keuze voor staal en marmer is ook iedere Raga-armatuur een uniek object. In combinatie met de sterke en pure vormgeving en de verfijnde afwerking maken deze eerlijke, natuurlijke materialen van de Raga-armaturen een absolute topcollectie.

Eerlijke materialen, authentiek vakmanschap

Staal is natuurlijk stoer. Het is tijdloos en duurzaam, en het geeft een luxe robuuste uitstraling. Staal is ook milieuvriendelijk, aangezien het na ontsmelten opnieuw gebruikt kan worden.

Ook marmer is anno 2017 (weer) bijzonder in trek. En eerlijk is eerlijk: weinig materialen hebben zo’n bijzondere – bijna koninklijke – uitstraling. Het unieke patroon en de rijke kleurschakeringen van deze natuursteen staan synoniem voor stijl, weelde en prestige. Behalve de aantrekkelijke print heeft marmer nog de mooie eigenschap dat het een leven lang meegaat. Je ziet marmer dan ook steeds vaker in keukens, badkamers en tafels. Met Raga verwerkt Kreon het prachtige materiaal nu ook in buitenverlichting. De marmerblokken werden geselecteerd door de lokale vakman Angelo Rizzi en vervolgens gezaagd in de 6 verschillende vormen die nodig zijn voor de Raga-armaturen, onder meer om het technische binnenwerk elegant te kunnen verbergen. Een behandeling met een speciaal product beschermt het marmer tegen strenge vorst, zure regen en zouten.

Kreon Buitenarmaturen Raga zijn geïnspireerd op de natuur

Afmetingen, afwerkingen en prijzen

Raga is te verkrijgen in een horizontale en een verticale uitvoering. Deze termen slaat niet op de vorm van de armatuur (dat is altijd een rechtopstaande ‘balk’ van 155 mm breed, 600 mm hoog en 85 mm diep), maar op de richting waarop de lichtbron in de armatuur is aangebracht.

De voor- en achterzijde van de Raga-buitenverlichting kan worden uitgevoerd in zwart metaal of marmer (wit carrara of zwart marquina). Voor het kaderwerk is er keuze tussen hoogglanzend zwart, geborsteld roestvrij staal of geborsteld rood koper.

De Raga-collectie is bij uitstek geschikt voor zowel high-end residentiële projecten als voor professionele gebouwen (hotels, restaurants, kantoren…).

De richtprijzen variëren van 1.200 euro (horizontale versie in zwart metaal) over 2.500 euro (carrara of marquina, horizontale versie) tot 2.900 euro (carrara of marquina, verticale versie).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo