Tuin

Brusselse kerstboom uit PEFC-gecertificeerd bos

De kerstboom die binnenkort weer de Brussels Grote Markt zal sieren, is afkomstig uit een PEFCgecertificeerd bos. De boom is een geschenk van Wallonië aan de stad Brussel. De spar, met een hoogte van 17 meter, werd zorgvuldig uitgekozen in de Vallei van de Soor, maar specifiek uit het openbaar bos Hertogenwald west (Hoge Venen) dat een PEFC-certificaat draagt.

Waals Minister voor Bos, Carlo Di Antonio is tevreden dat hij een kerstboom kan schenken voor de Brusselse Grote Markt. «Naast de charme en de traditie die deze boom met zich meebrengt, is het voor ons zeker een unieke gelegenheid om Wallonië te promoten bij de Brusselaars en de miljoenen internationale bezoekers die zich jaarlijks naar ons hoofdstad begeven ».

Brussels schepen voor Toerisme, Philippe Close, voegt eraan toe, «tijdens Winterpret ontdekken de bezoekers enthousiast de Kerstboom op de Grote Markt, een traditie waar ze aan gehecht zijn. Wij zijn blij dat deze gekozen den dit jaar uit onze bossen komt en bovendien een ecologisch label draagt: dat toont de warden aan die onze inwoners met zich meedragen ».

Ook interessant