Vastgoed

Brussels art nouveau-meesterwerk te koop

Het Saint-Cyrhuis, een art nouveau-meesterwerk van architect Gustave Strauven, staat te koop. De vraagprijs voor de woning aan de Ambiorixsquare in Brussel is 1,5 miljoen euro.
Het vijf verdiepingen tellende Saint-Cyrhuis werd in 1903 gebouwd voor de schilder George Saint-Cyr. De gevel is slechts vier meter breed, maar uitbundig versierd. Het huis heeft een diep inspringende loggia en balkonbalustrades met gietijzeren krullen.

De art nouveau-parel wordt te koop gesteld door het Antwerpse immobiliënkantoor Movast, dat het in 2006 kocht en de gevel renoveerde met steun van het Brussels gewest. Movast was van plan om ook het interieur op te knappen, maar ziet daar nu van af, omdat het "een nieuwe administratieve lijdensweg met het Brussels gewest wil vermijden".

Movast vraagt 1,5 miljoen euro voor het pand. "Maar we hebben oren naar een ander redelijk tegenaanbod", zegt het immobiliënkantoor aan brusselnieuws.be. Movast verwacht dat vooral Europese instanties -topambtenaren of vertegenwoordigingskantoren van landen of regio's- een bod zullen doen.