Bouwwerken Kanaelzicht in Willebroek starten op 11 mei

  BE   8 mei 2019 Bron: Kanaelzicht
Bouwwerken Kanaelzicht in Willebroek starten op 11 mei
De kanaaloever van Willebroek krijgt binnenkort een stijlvol nieuw gezicht. Op zaterdag 11 mei starten de bouwwerken van Kanaelzicht in aanwezigheid van burgemeester Eddy Bevers en eerste schepen Maaike Bradt. Kanaelzicht is het topproject van de herontwikkeling van de voormalige De Naeyer site in Willebroek.

Na de succesvolle lancering afgelopen najaar zijn alle voorbereidingen getroffen om de werken van Kanaelzicht aan te vangen. Aannemer Jan De Nul nv start de graafwerken voor dit nieuwbouw-project met attitude. Het wordt de start van een bruisende nieuwe buurtwaar heden en verleden samensmelten voor een ambitieuze kijk op het wonen van vandaag

“Het uitgangspunt voor dit nieuwe en duurzame bouwproject waren comfort en esthetiek met respect voor de rijke geschiedenis”, vertelt Stefan Frank, directeur projectontwikkeling bij Odebrecht, “Centrale blikvanger is het tot de verbeelding sprekende gebouw Usines De Naeyer, dat in een volgende fase wordt aangepakt. Daarnaast zijn een groot deel van onze nieuwbouw appartementen Bijna-Energie-Neutraal (BEN). Dit resulteert in een zeer laag energieverbruik en biedt een korting op de onroerende voorheffing”

Kanaelzicht bestaat uit 5 nieuwe appartementsgebouwen en de renovatie van het bestaande patrimonium, waar in totaal zo’n 140 units zullen worden gerealiseerd. De geslaagde mix van appartementen, commerciële ruimtes en kantoren geeft de buurt in Willebroek een nieuwe impuls. In de eerste fase (77 appartementen) en voor de start van de werken werd reeds 40% verkocht.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo