Nieuwbouw

Bouwunie organiseert roadshow voor bouwprofessionals

Bouwunie organiseert roadshow voor bouwprofessionals
Elke Vlaming een stralende gevel. Daar zet de Vlaamse overheid in 2021 volop op in. Veel werk aan de winkel dus voor aannemers die gevels bouwen of renoveren.
Maar hoe zit het juist met die asbest- en energiepremie voor gevelrenovaties? Welke technische innovaties en vereisten zijn er? En wat met brandveiligheid? Bouwunie zorgt voor antwoorden en gaat de boer op met de roadshow ‘De gevel van morgen’.

“Op drie locaties bieden we telkens de keuze uit negen korte workshops”, zegt Jo Kusseneers, directeur marketing en beweging bij Bouwunie. “De aannemers pikken er die uit die ze zelf het interessantst vinden.” De roadshow vindt plaats in Genk (21-09), Waregem (23-09) en Mechelen (30-09).

Keuze uit negen workshops

Jo Kusseneers: “We voorzien een ruim aanbod aan technische workshops van telkens een half uurtje. Zo bieden we bijvoorbeeld een overzicht van de laatste innovaties in circulaire ramen, nieuwe types beglazing en innovatieve inbouwsystemen. Er zijn ook praktische tips over bepleistering op buitenisolatie en we geven de aandachtspunten bij een technisch gevelontwerp. Daarnaast zijn er workshops over omgaan met asbest in de gevelbekleding, de do’s-and-don’ts bij betonherstel en waarop letten bij balustrades bij gevelrenovaties. Gezien de huidige problematiek rond de prijsstijgingen en de materialenschaarste voorzien we een workshop met actuele juridische tips. Tenslotte wordt ook de nieuwe norm voor brandveiligheid voor gevels toegelicht.”


De roadshow is gericht op algemene aannemers, schrijnwerkers, gevelbekleders, dakdekkers en architecten. Alle bouwprofessionals kunnen, mits inschrijving, gratis deelnemen. Tussendoor kan men, met een hapje een en drankje erbij, kennismaken met diverse leveranciers en fabrikanten die hun nieuwigheden voorstellen. Alles verloopt volgens de geldende coronamaatregelen.

Waar en wanneer?

Dinsdag 21 september in Thor Central te Genk
André Dumontlaan 67, 3600 Genk - vanaf 17u

Donderdag 23 september in Renson te Waregem
Maalbeekstraat 10, 8790 Waregem - vanaf 17u

Donderdag 30 september in Technopolis te Mechelen
Technologielaan 1, 2800 Mechelen - vanaf 17u

Alles verloopt volgens de geldende coronamaatregelen.

Alle info en inschrijven: www.gevelvanmorgen.be

Ook interessant