Eerste Vlaamse Bouwroute lokte meer dan zesduizend bezoekers

  BE   17 maart 2021 Bron: Bouwunie
Eerste Vlaamse Bouwroute lokte meer dan zesduizend bezoekers
De eerste Vlaamse editie van de Bouwroute, die plaatsvond op 13 en 14 maart en waar ruim 260 bouwbedrijven aan deelnamen, lokte meer dan 6.000 bezoekers. Organisator Bouwunie blikt tevreden terug en heeft ambitieuze toekomstplannen. “De reacties van de deelnemende bedrijven én de bezoekers zijn quasi unaniem positief. Dat sterkt ons om het initiatief, waarin we lokaal ondernemerschap centraal zetten, de volgende jaren verder te doen groeien”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

De Bouwroute is reeds vele jaren een vaste waarde in de regio Klein-Brabant Vaartland. Vanaf dit jaar breidde Bouwunie het concept uit over gans Vlaanderen.
“Door de coronacrisis zijn verschillende bouwbeurzen niet fysiek kunnen doorgaan. Dankzij de Bouwroute hadden bouwers en verbouwers toch de kans om live en coronaveilig kennis te maken met een divers aanbod aan bouwproducten- en diensten”, aldus Jean-Pierre Waeytens.

Eerste Vlaamse Bouwroute lokte meer dan zesduizend bezoekers
“We zijn zeer tevreden dat meer dan 260 bouwbedrijven zich engageerden om zaterdag en zondag de bezoekers een coronaveilige beleving te bezorgen. Sommige bouwondernemers sloegen zelfs de handen in elkaar en deelden een showroom. Dit is tekenend voor de creativiteit en de ondernemerszin in de bouwsector. Omwille van de veiligheidsmaatregelen was het geen typisch opendeurweekend met recepties en springkastelen. Hoewel reserveren verplicht was, telden we meer dan 6.000 zeer gerichte en kwalitatieve afspraken voor de bouwbedrijven.”

Bouwroute 2022

Bouwunie kijkt uit naar de tweede editie, die zal plaatsvinden op 12 en 13 maart 2022. “De Bouwroute moet in het voorjaar een vaste waarde worden om de lokale kmo’s en zelfstandigen in de bouw in de kijker te zetten en kenbaar te maken bij potentiële klanten uit de eigen regio. De positieve reacties van zowel de deelnemers als de bezoekers geven ons de ambitie om de volgende jaren te blijven groeien“, besluit Waeytens.

Eerste Vlaamse Bouwroute lokte meer dan zesduizend bezoekers

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo