Duurzaam Bouwen

Bouw van energiezuinig woonzorgcomplex Nimmerdor gestart

Het woonzorgcomplex 'Nimmerdor' in Grijpskerke wordt als eerste in Nederland volledig passief gebouwd. Het ontwerp ontvangt hiervoor het Keurmerk PassiefBouwen. Uniek is de uitvoering in de traditionele bouwmethode Keramisch Passief, een concept van Wienerberger en Recticel Insulation.

Het energieverbruiksvriendelijk woonzorgcomplex, met 23 huur- en 7 koopwoningen, een dorpszaal, gym- annex theaterzaal, jeugdhonk en 4 commerciële ruimten, is van de hand van Architecten Alliantie BV en wordt gebouwd in de unieke CO2-neutrale straat Bakkersland. ROM Marsaki ontwikkelt 'Nimmerdor' voor woningcorporatie Woonburg. De eerste oplevering staat volgens hoofdaannemer Walcherse Bouw Unie gepland in de herfst van 2011.

Keramisch Passief: Innovatief maar traditioneel

Passiefbouw houdt rekening met natuurlijke energiebronnen, reductie van energiegebruik en verantwoorde energieopwekking. De energiezuinige bouwmethode Keramisch Passief werd als concept ontwikkeld door Wienerberger, producent van keramische bouwmaterialen, en isolatiespecialist Recticel Insulation. Beide partijen deden hiermee al ervaring op in België.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be

Ook interessant