Nieuwbouw

Bouw hoogste woontoren van Nijmegen van start

Woensdag start de bouw van woontoren Nimbus in Nijmegen. Het door Hoogte Twee Architecten ontworpen gebouw in het stationskwartier wordt met 76 meter de hoogste woontoren van de Waalstad. De toren omvat 117 appartementen, flexibel indeelbare commerciële ruimte en 98 deels ondergrondse parkeerplaatsen. De bouwstart vormt het slotstuk van een lang ontwerpproces, want het oorspronkelijke ontwerp stamt al uit 2007. De crisis heeft de ontwikkeling vertraagd, maar architect Martin-Paul Neys ziet er ook voordelen in.

“Met een derde minder budget hebben we uiteindelijk veel meer kwaliteit gekregen. Dat komt omdat de crisis ons dwong om goed na te denken over wat echt belangrijk is”, laat Neys weten. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met woningbouwvereniging Talis, aannemer Slokker en meewerkende partijen als de constructeur tot stand gekomen.

Antwerps model

Bij het ontwerp heeft Neys het ‘Antwerps model’ in gedachten gehouden, waarbij hoge nieuwbouw op gepaste afstand van de historische binnenstad met de historische kerktoren als blikvanger is geplaatst. “In Nijmegen domineert de Stevenskerk, en dat moet zo blijven”, zegt de architect.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant