Nieuwbouw

Bouw gestart van 19 nieuwe woningen in Heule

Woningbouw Huyzentruyt, dat deel uit maakt van Groep H uit Beveren-Leie, bekwam vorig jaar de verkavelingsvergunning voor gronden gelegen tussen de Oogststraat, de Oude Ieperseweg en de R8 in Heule. De eeste fase met een oppervlakte van 3,15 hectare voorziet een menging van 81 aaneengesloten en halfopen ééngezinswoningen. Er is ook een openbare groenzone en een zone voor sociale woningbouw voorzien. Inmiddels is er dwars op de Oude ieperseweg al een nieuwe straat aangelegd namelijk de Kikkerstraat. Daar wordt nu al gestart met de bouw van 19 nieuwe woningen.
Schepen Wout Maddens: “Daarmee neemt de realisatie van deze verkaveling een vliegende start. Ik verneem dat de verkoop van deze woningen zeer vlot loopt. Dit bewijst dat dit project beantwoordt aan de vraag naar nieuwe woningen voor jonge gezinnen in onze stad”.

In samenspraak met de stadsdiensten werd een zone van 3 meter gereserveerd voor de verbreding en heraanleg van de Oude Ieperseweg. Daardoor zal de situatie op termijn veiliger worden voor de zwakke weggebruiker. Aan de kant van de ringlaan R8 is een groenbuffer van 30 meter voorzien en er zal een openbare groenzone met waterpartijen doorheen de verkaveling slingeren. Deze verkaveling is dus de eerste fase van het ruimere woongebied ‘Oogststraat’ (5,5 ha). Voor het gebied is een inrichtingsplan opgemaakt waarin 32% groen is voorzien. Het plan neemt duidelijk afstand van de klassieke ‘tapijtverkaveling’ en mikt op een uitgebalanceerde mix van kwalitatieve woontypologieën.

Ook interessant