Nieuwbouw

Bouw St. Victorschool Noordwijkerhout van start

De gemeente Noordwijkerhout heeft aan de Sophia Stichting een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een nieuwe St. Victorschool aan de Pilarenlaan.
Op 15 maart 2012 hebben de Sophia Stichting en de aannemer, Meijer Bouw uit Sassenheim, een overeenkomst voor de bouw van de school ondertekend. De gemeente en de aannemer ondertekenen een overeenkomst voor de aanleg van het schoolplein, dat een openbaar toegankelijk speelplein wordt. Hierdoor kan de aannemer op 27 maart starten met de bouw van de school.

Wethouder mr. J.C.F. Knapp zal samen met de heer Bongaerts, uitvoerend bestuurder van de Sophia Stichting, de heer Gerrits, directeur van de Victorschool, en de heer Kouwenberg, directeur van SKOL Kinderopvang, op 2 april om 10.00 uur de eerste symbolische paal van de school slaan. De oplevering van het gebouw zal naar verwachting omstreeks de voorjaarsvakantie 2013 plaatsvinden.

Ontwerp school
De school is ontworpen door Korbee van der Kroft Architecten en zal bestaan uit 18 klassen met nevenruimten, een speelplein en een buitenschoolse opvang.

Warmte/koudeopslag
De school zal duurzaam worden gebouwd. Evenals de Prinsenhofschool zal de
St. Victorschool een gasloze school worden. Er wordt gebruikgemaakt van warmte/koudeopslag in de grond en van zonnecollectoren op het dak van de school.

Frisse scholenconcept
Het nieuwe schoolgebouw voldoet aan het ‘frisse scholenconcept’ van het voormalige ministerie van VROM. Dit houdt in dat er een gezond binnenklimaat in de klaslokalen aanwezig moet zijn, waardoor de leerprestaties van de kinderen verbeteren.

Locatie school
In januari 2012 is begonnen met de sloop van de oude St. Victorschool. De nieuwbouw zal op dezelfde locatie plaatsvinden.