Nieuwbouw

Bouw HilversumHuis officieel van start

Woningcorporaties de Alliantie en Dudok Wonen bouwen verder aan de vernieuwing van Hilversum Noord. Op woensdag 1 december is de start gevierd van nieuwbouwproject ‘HilversumHuis’. Een project waarin koop- en huurwoningen voor een brede doelgroep worden gerealiseerd. De festiviteit vond plaats in een feesttent op de bouwplaats aan de Stroeslaan/De Kupstraat.

Wethouder Eric van der Want van de gemeente Hilversum trapte de middag af. Hij sprak over de geschiedenis van de locatie Ten Boomstraat en de aanloop naar de ontwikkelplannen. Vervolgens sprak, namens de ontwikkelaars, Sjoerd Quint. Hij haalde onder meer de toegankelijke architectuur aan: ‘In HilversumHuis bouwen we woningen die we allemaal kennen en waar we allemaal wel in willen wonen’. Namens de beide woningcorporaties sprak Joan van der Burgt: ‘HilversumHuis draagt bij aan de gevarieerde samenstelling van de vernieuwde wijk Hilversum Noord, waar het betaalbaar en plezierig wonen is voor jong en oud.’
Onder winterse omstandigheden nam hierna Jan van Barneveld, directeur van de Alliantie Ontwikkeling, plaats in de hijskraan om de grote betonnen liftput van het appartementengebouw op z’n plaats te hijsen. Toen deze op de juiste plaats stond, werden er ballonnen opgelaten om het feestelijke karakter van de start te benadrukken.

HilversumHuis

HilversumHuis is een project van de Alliantie en Dudok Wonen en maakt deel uit van de omvangrijke vernieuwing van Hilversum Noord. Hierbij werken de Gemeente Hilversum, de woningcorporaties en zorg- en welzijnsinstellingen aan de toekomst van Hilversum Noord. Het project ligt in het gebied tussen de Ten Boomstraat, Stroeslaan, Verschurestraat en de De Kupstraat, waar voorheen de Verrijzeniskerk en scholen stonden. Op deze locatie komen nu 79 eengezinswoningen (60 koop en 19 huur), 20 appartementen (huur) en een speelplek. Het ontwerp is van Weeda van der Weijden en het project wordt gebouwd door BAM Woningbouw. De verkoop verloopt voorspoedig. De eerste fase van 22 eengezinswoningen is eind september in verkoop gegaan en inmiddels is ruim de helft hiervan verkocht.