Duurzaam Bouwen

Bostoen beloont lagere school voor energiebewust onderwijs

In april lanceerde Bostoen via een oproep in het magazine Klasse een energieproject voor lagere scholen, waarbij zij elk een educatief pakket rond energievriendelijk wonen ontvingen, evenals een maquette-energiehuisje dat zij creatief mochten aankleden. Er werden 1.540 maquette-energiehuisjes verspreid en niet minder dan 26.373 educatieve pakketten. 63 deelnemende klassen zonden elk twee foto’s van hun creatief aangekleed energiehuisje in en op 26 april selecteerde de jury, waaronder kunstcriticus Jan Hoet, de tien beste inzendingen. Tot 29 mei kon het grote publiek stemmen voor hun lievelingshuisje op de website van Bostoen. Gemeentelijke Basisschool Het Anker in Knokke-Heist kwam er als grote winnaar uit.

Afgelopen dinsdag trokken Bostoen en jurylid Hermine De Buck naar de Gemeentelijke Basisschool Het Anker in Knokke-Heist om hen het nieuws mee te delen. Een energieconsulent van partner Prevebo bvba zal nu gratis de school doorlichten op haar energieprestatie en geeft aan waar en hoe deze verbeterd kan worden.

“Met deze actie hebben we ons bewust op lagere scholen gericht”, legt Stephan Bostoen, CEO van Bostoen nv uit. “We willen kinderen van op jonge leeftijd stimuleren om energiebewust te leven en de generatie toekomstige bouwers sensibiliseren rond ecologisch wonen.”

Kurt Van Damme, de directeur van de school, reageerde enthousiast op het nieuws. “Als directeur van de school ben ik zeer tevreden dat we de juryprijs hebben gewonnen. Dit was slechts mogelijk door de creatieve inbreng en de ondernemingszin van de leerlingen en de juf van het 4de leerjaar. Milieuzorg op school en muzische vorming zijn sinds jaren speerpunten van onze schoolwerking en krijgen bij deze een verdiende erkenning. Dat wij deze prijs hebben gewonnen is voor ons dé kers op de taart.”