Bosch introduceert tegelsnijders voor de doe het zelver

16 januari 2015 Bron: Outsource
De handmatige PTC 470 en PTC 640 tegelsnijders van Bosch zijn ontworpen om precieze werkresultaten te leveren en zijn tegelijkertijd vlot en gemakkelijk te bedienen. Met deze gereedschappen kunnen doe-het-zelvers met precisie en in één stap tegels uitlijnen en breken. De tegel hoeft na het uitlijnen niet uit het toestel verwijderd te worden en het toestel moet ook niet worden aangepast. De tegel wordt met een klemsysteem stevig op het steunvlak vastgemaakt. Het uitlijnen gebeurt door middel van een snijwiel in hardmetaal met titanium coating, wat zorgt voor een precieze breking van de tegel en garandeert een lange levensduur van het toestel. Deze functies maken van de PTC 470 en PTC 640 unieke gereedschappen die zich onderscheiden van gelijkaardige toestellen op de markt.

Snelle en eenvoudige bediening

De tegelsnijders zijn geschikt voor het breken van keramiek muur- en vloertegels tot een dikte van 12 millimeter. Ze verschillen op vlak van breekcapaciteit: de PTC 470 is geschikt voor tegels tot 470 millimeter lang en de PTC 640 voor tegels tot 640 millimeter lang. Beide toestellen werken op dezelfde manier. De tegel wordt plat tegen de hoekstoppen vooraan het toestel geplaatst en vastgeklemd met het klemsysteem. Dankzij het geïntegreerde veermechanisme wordt het klemsysteem automatisch aan de dikte van de tegel aangepast. Hierdoor is de tegel altijd goed vastgeklemd en kan hij bij het uitlijnen niet verschuiven. Daarna begint het daadwerkelijke breken van de tegel. Het titanium gelaagde snijwiel aan de onderkant van de handgreep wordt met een behulp van een lichte druk over de volledige lengte van de tegel geschoven. Daarna drukt u de ingebouwde breekstempel op de tegel en breekt deze netjes af langs de geleidingsrail – alles in één stap. Het werk gebeurt snel en het risico op het breken van de tegels is dankzij deze innovatieve snij- en breektechniek uiterst klein.

Bosch introduceert tegelsnijders voor de doe het zelver

Robuust toestel met compact design

Beide tegelsnijders bieden hoge precisie bij zowel recht als diagonaal snijden. Een schaal op de liniaal en geleidingsrail maken accuraatheid tot op de millimeter mogelijk. Een 45-graden hoekstop maakt diagonaal snijden mogelijk. De tegelsnijders zijn zowel robuust als compact. De basisplaat in aluminium is uitgerust met rubberen voetjes. Hierdoor staan de PTC 470 en PTC 640 steeds in een zeer stabiele positie en glijden ze bij gebruik niet weg. De toestellen wegen respectievelijk 7,4 en 9,1 kilogram en zijn uitgerust met twee handgrepen die een comfortabel transport van de ene werklocatie naar de andere toelaten. De bewegende onderdelen worden daarbij beschermd door een transportveiligheidsslot.

De PTC 470 en PTC 640 tegelsnijders zijn vanaf 1 februari 2015 in de bouwmarkt verkrijgbaar aan een adviesprijs van respectievelijk 159,95 euro en 219,95 euro, inclusief BTW. Beide worden geleverd met een liniaal, een rechte en hoekstop en een titanium gelaagd snijwiel. De PTC 640 heeft een uitklapbare extensie aan de zijkant voor meer stabiliteit bij het uitlijnen en breken van grotere tegels en een beweegbare stop voor seriële snijtaken. De tegelsnijders worden geleverd in een kartonnen verpakking en zijn meteen klaar voor gebruik.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo