Bosch breidt productaanbod met Home Connect uit

8 januari 2019 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Bosch breidt productaanbod met Home Connect uit
Met Home Connect kun je apparatuur altijd en overal via jouw smartphone of tablet bedienen en de status ervan controleren. De talrijke functies van de app bieden je een geheel nieuw niveau van comfort en bedieningsgemak, waar en wanneer dan ook. Is er een keer een technisch probleem? Dan biedt de klantenservice van Bosch ondersteuning op afstand en maakt indien nodig een reparatie-afspraak. Op de IFA 2018 presenteerde Bosch huishoudelijke apparatuur met voedselherkenning; een slimme functie die helpt om duurzaam om te gaan met levensmiddelen. Daarnaast onderzoekt Bosch via conceptstudies de digitale mogelijkheden van morgen – van gepersonaliseerd, creatief en bovendien verrassend eenvoudig koken tot de connected auto als persoonlijke begeleider..

Veiligheid thuis en onderweg

Al meer dan twee jaar strekt de slimme connected keuken van Bosch zich uit tot alle productcategorieën. De koppeling met Home Connect zorgt niet alleen voor optimaal gebruikscomfort en perfecte resultaten, maar vergroot ook het gevoel van veiligheid. Want via de app kun je altijd en overal de status van jouw apparaten controleren, waarbij gegevens op een veilige en TÜV-gekeurde manier worden uitgewisseld. De connected koelkast heeft camera’s aan de binnenkant waarmee je de inhoud van je koelkast kunt bekijken, waar je ook bent. Zo kun je tijdens het boodschappen doen, kijken wat je in huis hebt en wat je nog nodig hebt. Een ander voorbeeld: met Home Connect kun je de wasmachine onderweg alvast aanzetten, zodat je het wasgoed bij thuiskomst direct kunt ophangen of in de droger kunt doen. Het resultaat: nooit meer muf wasgoed! Bovendien zorgt de mogelijkheid om op elk moment te kunnen controleren of een apparaat ook echt is uitgeschakeld voor een veilig gevoel. Als je wilt, kan de Home Connect-app ook push-meldingen naar je mobiele telefoon sturen, bijvoorbeeld over de programmastatus.

Bosch breidt productaanbod met Home Connect uit

Herkenning en advies

Connected apparaten zijn niet alleen onderweg, maar ook thuis erg handig. Helemaal nieuw zijn de functies ‘voedselherkenning’ en ‘bewaaradvies’ voor connected Bosch-koelkasten met camera’s aan de binnenkant. De koelkast herkent automatisch zo’n 60 verschillende soorten groente en fruit en adviseert via de app waar deze het beste bewaard kunnen worden. Wil je sla op de glasplaat in de koelkast leggen, dan adviseert de app om deze in de VitaFresh-zone te bewaren. Zo worden etenswaren altijd optimaal bewaard, blijven ze langer vers en hoeven ze minder vaak weggegooid te worden.

Bosch breidt productaanbod met Home Connect uit

Personalized Cooking

In de meeste huishoudens is koken de belangrijkste taak en ook op dit gebied zijn er ontwikkelingen. Een nog virtueel prototype houdt zich bezig met de vraag hoe connected keukenapparaten van Bosch er in de toekomst aan kunnen bijdragen dat de dagelijkse bereiding van maaltijden gepersonaliseerd, creatiever en tegelijkertijd verrassend eenvoudig is. Onder het motto ‘Individueel. Inspirerend. Alles-in-eìeìn.’ demonstreert Bosch het gepersonaliseerde koken van de toekomst met behulp van een interactieve installatie. De bezoeker krijgt een receptsuggestie op basis van zijn persoonlijke voedingsgewoonten. Tijdens de daaropvolgende – virtuele – bereiding wordt hij bij elke stap ondersteund door innovatieve functies, die het koken tot een compleet nieuwe ervaring maken. De interactie tussen grote en kleine huishoudelijke apparaten, bijvoorbeeld het automatisch opwarmen van de Home Connect-oven, onderstreept de totaalervaring. De inspirerende recepten zijn in samenwerking met Kitchen Stories, een nieuwe partner, ontwikkeld en geven een eerste inkijkje in de toekomstige samenwerking.

Bosch breidt productaanbod met Home Connect uit

Conceptstudie Bosch Forward ShowCar

Een ander toekomst concept dat Bosch op de IFA 2018 presenteerde is de Bosch Forward ShowCar. Dit concept laat zien hoe de connected auto in de toekomst als persoonlijke begeleider van de bestuurder kan fungeren. De internetconnectiviteit maakt het rijden van de toekomst niet alleen efficiënter, veiliger en meer ontspannen dankzij allerlei connected functies en assistentiesystemen; er wordt ook een nieuwe vorm van communicatie tussen mens en machine mogelijk gemaakt en de auto geeft de bestuurder op het juiste moment belangrijke informatie – zonder hem af te leiden. Ook huishoudelijke apparaten met netwerkconnectiviteit kan de bestuurder van de auto van de toekomst vanuit zijn auto bedienen – zodra de Forward ShowCar in de geautomatiseerde modus staat. Een blik in de koelkast werpen? De oven voorverwarmen? De wasmachine aanzetten? Allemaal geen probleem. Dankzij connected rijden wordt de auto naast het huis en de werkruimte de derde leefruimte en biedt zijn ‘bestuurder’ volledig nieuwe vrijheden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo