Nieuwe serie huishoudelijke apparaten in carbon black

19 september 2018 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Nieuwe serie huishoudelijke apparaten in carbon black
In de huidige maatschappij is eenvoud in design de trend, ook in de keuken. Tegelijkertijd heeft de consument behoefte aan meerwaarde en kwaliteit in de keuken. Bosch presenteert de Accent Line carbon black, een reeks apparaten die inspeelt op deze behoefte. Deze nieuwe serie bestaat uit ovens, ovens met stoom en/of magnetron, kookplaten, warmhoudladen, sous-vide-laden, afzuigkappen, volautomatische koffiezetapparaten, een volledig geÔntegreerde vaatwasser en de Vario Style koel-vriescombinatie. Het hele assortiment is gebaseerd op ežežn carbon black design. De apparaten vallen op door de strakke, consistente afwerking. De voorzijde van zwart glas bevat een bedieningsring die is gemaakt van geborsteld roestvrijstaal met een laagje DLC (Diamond-Like Carbon) en een geborsteld, zwart geanodiseerd metalen handvat.

Waarom zwart?

ďZwart absorbeert niet-essentiŽle elementen en reflecteert alleen de essentie,Ē aldus hoofdontwerper Robert Sachon van Bosch. De basis bestaat uit de functies, die o.a. verwerkt zijn in de bedieningsring en het frame. De schermen en handvatten zijn gemaakt van hoogwaardig, zwart roestvrijstaal. De apparaten hebben een elegant design en een dynamische look. ďHet belangrijkste stijlelement in kunst en design is niet de kleur, maar de wisselwerking tussen licht en schaduwĒ, licht Sachon toe. De apparaten in de nieuwe Bosch Accent Line carbon black zijn op elkaar afgestemd en kunnen op alle manieren met elkaar worden gecombineerd: bovenop elkaar, los of als groep.

Bosch - Nieuwe serie huishoudelijke apparaten in carbon black

Functies voor perfecte resultaten

Achter het strakke design gaan vele functionaliteiten schuil. Van inductiekookplaten met PerfectFry- en PerfectCook-sensoren, tot een TFT-touchscreen. Het sensorsysteem maakt koken eenvoudiger: een biefstuk zal daardoor altijd perfect en efficiŽnt gebakken worden, zonder oververhitting. Naast de kookplaten zijn de (stoom)ovens en magnetronfuncties handig wanneer je haast hebt. Zo zorgen de PerfectRoast-vleesthermometers en PerfectBake-sensoren voor optimale resultaten.

Bosch Assist zorgt er daarnaast voor dat zelfs onervaren koks met gemak kunnen bakken en braden. Veel apparaten zijn uitgerust met Home Connect. Home Connect kan alle apparaten met elkaar verbinden middels wifi en deze op afstand bedienen via een smartphone of tablet. Instellingen worden zo direct vanuit de app naar de oven gestuurd. Koks kunnen ook inspiratie halen uit de vele recepten in de Home Connect-app.

Bosch - Nieuwe serie huishoudelijke apparaten in carbon black

Aromatisch koken met de sous-vide-lade

De sous-vide-lade is een geheel nieuwe functie van Bosch. Met behulp van deze lade is het mogelijk verse maaltijden te bereiden. Bovendien produceer je met deze methode minder afval. Het voedsel wordt samen met kruiden en specerijen vacuŁm gezogen in de lade. Daarna wordt het in de oven op de gewenste temperatuur verwarmd met hete stoom. Omdat de ingrediŽnten niet aan de lucht worden blootgesteld, mengen ze zich op een intense maar natuurlijke manier. Onder kenners is de sous-vide-methode al jaren een favoriet voor het koken van gezonde maaltijden met een intense smaak en weinig afval.

Schone lucht met de Accent Line afzuigkappen

Waar wordt gekookt, is een afzuigkap onmisbaar. De Accent Line carbon black afzuigkappen bevatten oplossingen die met name handig zijn om ruimte te besparen. Zo is er de uitschuifbare werkbladafzuigkap, die alleen zichtbaar is wanneer dat nodig is. Een andere optie is de schuine afzuigkap, die precies achter de kookplaat past en alleen opvalt door de eenvoudige look. Ook heeft Bosch een afzuigkap voor aan het plafond. Omdat de meeste huizen witte plafonds hebben, past dit witte plafondventilatiesysteem (ook onderdeel van het assortiment) naadloos in de omgeving Ė de ideale oplossing voor perfectionisten. Een andere optie is de kookplaat met geÔntegreerde afzuiging. Hier wordt het afzuigsysteem gecombineerd met een moderne inductiekookplaat en sensorsystemen voor koken en braden. Deze optie is geschikt voor iedereen die graag veel ruimte overhoudt rond de kookplaat. Bepaalde modellen zijn uitgerust met PerfectAir-sensoren waardoor het apparaat zichzelf kan besturen en tijdens het koken automatisch verse en schone lucht produceert. Handmatig instellen is niet meer nodig.

Tijdloze elegantie

De Accent Line carbon black bevat ook een volautomatisch koffiezetapparaat. Het apparaat ziet er professioneel uit en zet koffie van baristakwaliteit met ežežn druk op de knop. Het assortiment wordt compleet gemaakt met volledig geÔntegreerde vaatwassers, die netjes worden weggewerkt achter het meegeleverde, bijpassende voorpaneel en de Vario Style koel-vriescombinatie in carbon zwart. Met deze nieuwe apparaten introduceert Bosch een exclusief design en tijdloze elegantie in de keuken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo